По време на едни от най-светлите семейни празници, в специални

...
По време на едни от най-светлите семейни празници, в специални
Коментари Харесай

„Темата на NOVA“ със специални празнични издания

По време на едни от най-светлите фамилни празници, в специфични издания на „ Темата на NOVA”, публицистите Ани Салич, Николай Дойнов и Николай Василковски ще опишат три вълнуващи истории, отдадени на Коледа. Истории за новия живот, за вярата, за вярата и за чудесата.

Първата от поредицата истории в „ Темата на NOVA” ще опишат Ани Салич и операторът Росен Илиев. „ Първата Коледа “ разкрива смисъла на раждането като велика вяра за нов живот и наблюдава орисите на няколко дами, които чакат раждането на своите деца към Коледа.



Едни от тях в България, други - в лондонската болница Линдоуинг, където работят български акушерки и където кралски особи са проплакали за първи път. Какви са провокациите, пред които се изправят родителите у нас и във Англия?

На Бъдни вечер Николай Дойнов и Росен Илиев се насочат към Витлеем и Назарет, с цел да върнат феновете към историята сложила началото на християнството и новото летоброене.



Там, където библейското събитие се преплита с митове за хора, места и събития. Какво носи на хората Рождеството и живота на Христос?





Надежда за по-добър живот, възприятие за поддръжка или морал? Зрителите ще схванат в „ История за Рождеството “ на 24 декември.

На Коледа Николай Василковски се среща не с кого да е, а със самия Дядо Коледа.



От сърцето на Лапландия, от снежните гори оттатък Полярния кръг, създателят на „ Писмо до Дядо Коледа “ ще опише за великодушния дъртак и чудесата, които в края на всяка година стартират от дребното Финландско градче Рованиеми.

Ники Василковски се впуска в едно магическо пътешестване към родината на Дядо Коледа на 25 декември, от 19.20 ч. в „ Темата на NOVA”.

Не пропускайте поредицата истории в „ Темата на NOVA” на 22, 24 и 25 декември, незабавно след централната емисия вести
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР