По време на един от семинарите на Джак Канфийлд, известният

...
По време на един от семинарите на Джак Канфийлд, известният
Коментари Харесай

„Зелена коса“ или как да приемаме критиката 

По време на един от семинарите на Джак Канфийлд, известният преподавател взема решение да даде образец по какъв начин и за какво реагираме на рецензията. 

Той отива при едно момиче в публиката и споделя: „ Водил съм голям брой семинари и лекции, само че това е първият път, в който виждам подобен малоумен човек измежду слушателите. “

Разбира се, този коментар наскърбява младата жена и тя се разстройва. Канфийлд незабавно я успокоява, че това е просто упражнение. 

След което я поглежда още веднъж и споделя: „ Водил съм голям брой семинари и лекции, само че това е първият път, в който виждам човек със зелена коса измежду слушателите. “

Този път момичето се засмива. 

„ Защо се смеете? - пита лекторът.

„ Защото косата ми не е зелена. “

„ Защо тогава се ядосахте толкоз първия път? “

Критиката боли единствено в случай че мислим за себе си същото, което ни споделя индивидът, който ни подлага на критика. Ако сме уверени в себе си, в случай че знаем качествата си, тогава без значение какво споделят другите, ще харесваме себе си и можем да погледнем на рецензията с подигравка.

Често виждаме рецензия там, където тя въобще не съществува. Затова идващия път, когато някой пристигна и каже нещо неприятно за вас, запитайте се – имам ли тази „ зелена коса “? И погледнете на рецензията като на опция за израстване.

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР