По време на двудневните протести в Белград и други градове

...
По време на двудневните протести в Белград и други градове
Коментари Харесай

Общо 118 полицаи са ранени за два дни протести в Сърбия

По време на двудневните митинги в Белград и други градове са били ранени 118 служители на реда, на които е оказана здравна помощ в здравни заведения. Това заяви през днешния ден шефът на сръбската полиция Владимир Ребич, представен от Танюг, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Гражданите нощес бяха очевидци на принуждение с невероятни размери освен в Белград, само че и в Нови Сад, Ниш и Крагуевац. Такова принуждение е неприемливо и полицията ще предприеме всички ограничения, с цел да го спре, а виновниците ще бъдат изправени пред правораздаването ", сподели Ребич.

Сърбия се отхвърли от полицейския час поради COVID-19 след погромите

Той добави, че групи стачкуващи са нанесели големи вреди на имущество на жителите и на страната, разрушили са коли, прозорци, витрини, палили са контейнери. В Нови Сад са счупили стъкла на постройката на ТВ Войводина и са запалили огън на входа на градския съвет, а в Ниш и Крагуевац са унищожили полицейски коли и са хвърляли камъни по полицейските сектори.

Ребич акцентира, че нощес полицията е реагирала, едвам когато стачкуващите почнали да хвърлят против служителите на реда камъни, коктейли Молотов, димни бомбички, бутилки и факли.

Директорът на полицията отхвърли популяризираните изказвания, че измежду стачкуващите били внедрени хора от силите за сигурност, с цел да провокират вълнения, както и че полицията нощес е употребила гумени патрони и водни оръдия против стачкуващите.

"Всички тези неистини имат за цел да дискредитират Министерство на вътрешните работи и да оправдаят хулиганските набези над полицията и беснеенето по улиците ", посочи Ребич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР