По време на днешното заседание членовете на Общинския кризисен щаб

...
По време на днешното заседание членовете на Общинския кризисен щаб
Коментари Харесай

Общинският щаб разреши на три малки търговски комплекса да отворят

По време на днешното съвещание членовете на Общинския спешен щаб взеха единомислещо решение и разрешиха на три дребни търговски комплекса в Бургас да отворят още през днешния ден. Това са " Престиж " в к-с " Славейков ", " Безистена " и " Пиргос " на основната улица " Александровска ". Щабът взе своето решение въз основа на хипотезата, че във въпросните комплекси има единствено магазини, без развлекателна част, по тази причина отношението към тях няма да е като към молове.

С друго решение от през днешния ден се разрешава при сватби в Бургас на закрито, в съответната зала да участват освен младоженците и очевидците, а и техни другари и родственици. Изискването към присъстващите е да са с маски и да не е напълнен повече от 30 % от потенциала на помещението. В Бургас най-често за тази цел се употребяват КЦ " Морско казино ", Ритуалната зала на ул. " Вардар " и експоцентър " Флора ".

По разпореждане на кмета Димитър Николов през днешния ден стартира отнасяне на детските и спортни площадки в града с нашумелия немски нанопрепарат, който обезпечава отбрана на обработените повърхности срещу микроби в продължение на година (https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/42403). През уикенда същото ще се случи с всички рейсове в градския превоз.

Няколко следващи дни в Бургас няма открит нов случай на инфектиран с ковид. Вчера има излекуван и изписан човек. Така общият брой на излекуваните тук става 33.

В момента в Инфекциозно поделение на УМБАЛ има настанени 6 пациента с КОВИД - 19. От тях 5 са в прелестно здраве, по думите на шефа доктор Бойко Миразчийски, и чакат изписване.

Вчера са направени 75 теста в Центровете за настаняване от фамилен вид в Бургас. Всичките са негативни. Ще продължи тестването и на други целеви групи.

Поставените под карантина в региона са 1500, 640 от които в община Бургас. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР