По време на днешната сесия съветниците от МК БСП за

...
По време на днешната сесия съветниците от МК БСП за
Коментари Харесай

Съветниците от МК „БСП за България“ подкрепят категорично идеята за изграждането на нов стадион в Русе

По време на днешната сесия съветниците от МК „ Българска социалистическа партия за България “ поддържаха единомислещо допълнението на Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели, общинска благосъстоятелност в Община Русе за 2024 година. Това е и началната стъпка в посока създаване на нов стадион и футболен подготвителен комплекс за необятно публично прилагане в града от Сдружение „ Футболен Клуб Дунав от Русе “.

Преди гласуването се организира разискване, на което бяха изказани отзиви от другите групи, че е належащо пространствата да се употребяват по – огромно и за разнородни мероприятия от разнообразни сфери, които да бъдат притегателна мощ за русенци и посетители на града.

„ Нашата група гласоподава „ За “ допълнението да влезе в програмата на Община Русе. Теренът допуска огромно развиване и да приема всевъзможен тип мероприятия. Хората, които са били в спорта, знаем, че, с цел да се одобри едно мероприятие от интернационално значение, всяка федерация има своите лични условия. Домакинства от подобен сан са в интерес на развиването на града и подтикват всички браншове. “, сподели Елисавета Досева, консултант от групата на МК „ Българска социалистическа партия за България “,

Председателят на групата на МК „ Българска социалистическа партия за България “ и Председател на Комисията по младежта и спорта, Пламен Рашев, разяснява също желанието позитивно:

„ В момента сме в стартова позиция с изявено желание от страна на Сдружението. Трябва да отчетем, че футболният клуб „ Дунав “ все още има 14 групи по два тима – мъжки и дамски, както и 400 деца и юноши, които постоянно упражняват. Този екипен спорт е един от най-обичаните в нашия град. Нека да дадем късмет за развиване. “

Гласуваното предложение, подкрепено с 42 гласа " За ", включва два поземлени парцела в околност „ Лагера “, които да бъдат добавени в листата на обектите от първостепенно общинско значение като нов стадион и футболен подготвителен комплекс за необятно публично прилагане. Това дава опция да започват процесите по подготовка и осъществяване на капиталовите планове за двата парцела. Следват още стъпки до финалното осъществяване по реда на Закона за физическото образование и спорта и Закона за устройството на територията, смяна в общия организационен проект и смяна в Наредба 16.

МК „ Българска социалистическа партия за България “ продължава да работи в посока развиване и основаване на условия за младите да предпочетат да останат в Русе. На днешната сесия бяха дефинитивно признати двете оферти на групата – нарастване на помощта за второ дете и близнаци, както и нарастване на финансирането по фонд „ Граждански начинания “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР