По време на днешната сесия на общинския съвет в Благоевград

...
По време на днешната сесия на общинския съвет в Благоевград
Коментари Харесай

Община Благоевград финансира с 60 000 лв Драматичен театър Никола Вапцаров

По време на днешната сесия на общинския съвет в Благоевград една от най-хубавите вести за локалната просвета беше новината, че Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров " ще получи финансиране от общината в размер на 60 000 лева . Предложението е на кмета на града доктор Атанас Камбитов и бе утвърден от съветниците. Средствата са планувани в Бюджет 2019 на Община Благоевград и ще бъдат ориентирани за подготовка на Репертоарна стратегия във връзка 100-годишни юбилеен креативен сезон на културната институция.
Преди месец, в изявление за Actualno.com, шефът на театъра Маргарита Мачева показа, че благоевградчани не престават да имат огромен интерес към културната институция:
" Можем да се похвалим със забележителен растеж на аудитория. Това е реалност, който ни радва, само че и слага още по-голяма отговорност върху нас – стремим се да вършим качествени спектакли и публиката ни да бъде удовлетворена, че се среща с високо изкуство. Категорично мога да кажа, че „ благоевградчнаните “ вървят на спектакъл ", сподели тя. Това е и един от мотивите общината да " подкрепи " финансово театъра.
На сесията стана и ясно, че Благоевград стартира нов план с община Драма (Гърция). Той е с име " „ LYSIS – Съвместни дейности за създаването и използването на нови технологии за оптималното ръководство на водните запаси в градската среда “.
„ Изключително ми е прелестно, че сте наши посетители, постоянно сте добре пристигнали в Благоевград. Сигурен съм, че този взаимен план е първата стъпка от едно сполучливо партньорство за в бъдеще. Да тръгнем със сума от близо 800 000 евро е показателно, дай Боже да осъществяваме планове за 80 млн. евро. Знам, че можем и сме го потвърдили. Зад тези числа стои нашата работа и постигнатите резултати са в интерес на нашите градове и жителите в тях “, сподели доктор Камбитов.
Кметът на Драма Кристолулос Мамсакос също не скри възхитата си от Благоевград и го назова " проведен и спретнат ".
Проектът е финансиран с Договор за дотация по Програмата за трансгранично съдействие. Главните цели на плана са възстановяване качеството на живот на жителите и запазване на околната среда и по-конкретно да показа и да разпространява смисъла на новите интелигентни технологии в ръководството на градските водни запаси.
В същото време, заместник-кметът по просвета и филантропични действия в Благоевград Христина Шопова откри " Великденска работилница ". Инициативата се организира обичайно в града и е ориентирана към изработването на великденски аксесоари, направени от деца и възпитаници.
" Няма по-хубаво от детския смях и шум и аз доста се веселя, че успяхме тази година да организираме Великденската работилница във фоайето на Община Благоевград. Благодаря на всички,които се включиха! Благодаря на всички деца, че са толкоз прелестни и с такова предпочитание се включват във всички начинания на Община Благоевград. Благодаря и на родителите, за това че ги поддържат и подтикват децата да развиват своите ползи ", сподели Шопова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР