По време на днешната редовна сесия на Общински съвет Стара

...
По време на днешната редовна сесия на Общински съвет Стара
Коментари Харесай

Близо 50 предложения бяха разгледани на октомврийското заседание

По време на днешната постоянна сесия на Общински съвет Стара Загора беше призната на второ четене Наредбата за изменение на наредбата за организацията на предучилищното обучение в Община Стара Загора. На първо четене бъде прегледана и гласувана Наредбата за реда и изискванията за слагане и унищожаване на преместваеми обекти и детайли на градското обзавеждане на територията на Община Стара Загора.

С 48 гласа „ За “ беше подкрепено поемането на дълготраен общински дълг под формата на дълготраен заем от Обединение „ Фонд за устойчиви градове “ и Фонд „ ФЛАГ “ ЕАД, което ще даде опция за обновяването на Летен спектакъл в парк „ Митрополит Методий Кусев “, Реконструкция и възобновяване на Драматичен спектакъл „ Гео Милев “ и ремонт и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в СУ „ Христо Ботев “ и СУ „ Васил Левски “. Размерът на дълга е 13,450 млн.лева, а срокът на погасяване е 180 месеца. Общинските съветници утвърдиха удължение с шест месеца в периода на асимилиране на съществуващия дълготраен общински дълг за финансиране на план „ Реконструкция на Зоопарка в Стара Загора “. По време на разискванията представителят на компанията реализатор - Симеон Атанасов, увери общинските съветници, че изгубеното до момента време ще бъде наваксано и в идващите 6 месеца обектът ще бъде напълно приключен. „ В началото на осъществяване на плана имахме някои проблеми, което забави неговата реализация. Към днешна дата това закъснение е наваксано и все още се работи интензивно по реализацията му. Това е един план, който не е за подценяване, и който би трябвало да бъде доста добре съгласуван с хабитата на животните и тяхното обслужване “, изясни Атанасов. Той добави, че всички действия, които се извършват, се преценяват с рекомендациите на шефа на Зоопарка- доктор Радослав Михайлов и целят по-малко терзание за животните.

По време на съвещанието старейшините утвърдиха промени в Общинската транспортна скица от квотата на Община Стара Загора. С цел улеснение на пътуващите по маршрута на автобусна линия №23 ст. „ Берое “ – кв. „ Дъбрава “ ще бъде построена спомагателна спирка: болница „ Тракия парк “ единствено в посока от ст. „ Берое “ към кв. „ Дъбрава “. Промени ще има в разписанията на автобусни линии № 17 и № 64. Одобрено беше и опазване на броя на таксиметровите коли, работещи на територията на Община Стара Загора, при опазване на в този момент настоящите цени за таксиметров транспорт на пасажери.

Подкрепено беше откриването на процедура за осъществяване на конкурс за избор на шеф на общинското сдружение „ Мересев “ ЕООД. Общинските съветници гласоподаваха промени в съставите на две от непрекъснатите комисии- Постоянната комисия по териториално, селищно развиване и превоз – от която беше освободен Боян Кулев. Той ще бъде заместен от Мария Жекова. В състава на Постоянната комисия по спорт и юношески действия беше определен Боян Кулев. По време на октомврийското съвещание беше определена Мария Жекова за пълномощен представител на Община Стара Загора в Асоциацията на общинските гори.

С цялостно единогласие беше утвърдено финансирането на план „ Усмихни се! “ на Сдружение с нестопанска цел „ Инър Уийл клуб Стара Загора - Берое “. Обхватът на плана е фокусиран върху най-малко 120 деца със специфични потребности, отглеждани от родител в дома си, посещаващи дневни центрове, центрове за обществена рехабилитация и интеграция за деца, и такива, настанени в центрове за настаняване от фамилен вид, на възраст 5-18 години.

Одобрено беше именуването на улица „ Траяна “ в село Богомилово, както и финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция на 5 двойки - съпрузи и лица, живеещи на брачен начала, с репродуктивни проблеми.

Съветниците взеха решение за продажба на пет общински жилища на настанени в тях наематели, както и удължение периода на 23 контракта за наем на търговски маси, находящи се на Централен зеленчуков пазар и микропазари в община Стара Загора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР