По време на днешната редовна сесия на Общински съвет Стара

...
По време на днешната редовна сесия на Общински съвет Стара
Коментари Харесай

Над 80 предложения бяха разгледани на заседание на Общинския съвет

По време на днешната постоянна сесия на Общински съвет Стара Загора беше признат на второ четене правилникът за постъпване в общинските детски ясли на територията на Община Стара Загора. Бяха подкрепени вътрешни обезщетени промени в разходната част на бюджета на Община Стара Загора за 2020 година. Предвижда се разпределяне на средства за правене на план за построяването на общинска целодневна градина в централната част града, както и за план за създаване на пристройка към съществуваща постройка на Второ ОУ „ П.Р.Славейков “. Общото нарастване на разходната част на общинския бюджет за 2020 година е в размер на 363 хил.лева.

Старейшините утвърдиха промени на настояща цена и транспортни документи, издавани от „ Тролейбусни и автобусни транспорти “, заради въвеждането в употреба на АСТ /автоматична система за таксуване/ от 1 октомври т.г. Одобрени бяха и промени в критериите и понижения при пътуването на учащи, възрастни жители и хора с увреждания на територията на община Стара Загора.

По време на юлското съвещание беше взето решение за вдишване на краткотраен безлихвен заем от Централния бюджет на Република България за обезпечаване на естественото привършване на 2020 година, заради зародил краткотраен касов раздор по бюджета на Община Стара Загора.

Приети бяха докладите за касово осъществяване на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз на Община Стара Загора за 2019 година, за активността на Общински съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационен център по зависимости през 2019 година и за активността на Общински съвет Стара Загора за интервала ноември 2019– юни 2020година, както и анализът за постъпилите тъжби при публичния медиатор на територията на Община Стара Загора и мнения по тях за първото полугодие на годината. След оспорвани диспути не беше подкрепено предлагането за промени на Наредбата за рекламната и осведомителна активност на територията на Община Стара Загора.

Одобрено беше назначението на доктор Камелия Харачерова за шеф на „ Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо фтизиатрични болести. “ и на Трифон Динев за шеф на „ Автосервиз на здравни заведения “,спечелили извършените състезания за шефове на общинските сдружения. Дадено беше единодушие основаване на краткотрайна комисия за разработване на план за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора.

На юлското съвещание беше гласувано и утвърдено продължение периода на деяние на договорите за наем на обекти общинска благосъстоятелност, подписани след извършена тръжна процедура, находящи се на територията на Община Стара Загора.

Старейшините поддържаха и даване за безплатно прилагане на парцели на „ Алпийски клуб Железник “ и „ Спортен клуб по художествена гимнастика ИМПАЛА “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР