По време на дискусионно събитие за старта на IFA 2019

...
По време на дискусионно събитие за старта на IFA 2019
Коментари Харесай

LG FUTURE TALK на IFA показа как изкуствения интелект ще те накара да се чувстваш като у дома си навсякъде

По време на дискусионно събитие за старта на IFA 2019 в Берлин доктор И.П. Парк, президент и основен механически шеф на LG Electronics, показа визията на компанията за бъдеще, захранвано с изкуствен интелект (AI), където Навсякъде е у дома. Позовавайки се на трите пилъра на тактиката на LG за изкуствен интелект - Evolve, Connect and Open, доктор Парк и специалистите, участващи в панела, разискаха по какъв начин нововъведенията в изкуствения разсъдък и свързаността ще разширят визията за дома до всеки домейн отвън входната врата.

В основата на днешната полемика бе ролята на LG ThinQ, марката за интелигентни устройства на компанията, която в този момент съчетава артикули и услуги с изкуствен интелект, както и тези с Wi-Fi и опция за IoT (Интернет на нещата) дружно в унифицирана визия за екосистема, основана на изкуствения разсъдък. За да илюстрира еволюцията на LG ThinQ, доктор Парк показа идея за интелигентно образование, която разрешава на прахосмукачките роботи да не се забиват в ъгли и трудности. Улесняването на сходни нововъведения ще бъде личният чип с изкуствен интелект на LG за уреди, стартирани по-рано тази година, които употребяват LG Neural Engine за устройства с изкуствен интелект.

В същото време, с цел да свърже повече цифрови допирни точки в живота на потребителите, LG изследва способи за диверсификация на режимите за взаимоотношение сред консуматор и устройство оттатък гласовото различаване. Това обгръща нововъведения като Vision Pack, добавения модул за датчик за зрение, обвързван към облачното пространство, който доктор Парк показва посредством системата за грижа за облеклата LG Styler с Vision Pack, която може образно да разпознае облеклата и съгласно това да даде рекомендации за всяка от тях. Д-р Парк също по този начин показа LG ThinQ Fit, еволюция на концепцията Smart Mirror, при която 3D камери тъкмо мерят размера на тялото на потребителя, с цел да генерират реален аватар за виртуални проби на облекла.



Д-р Парк акцентира смисъла на откритостта във връзка с партньорства и колаборации. Инвестицията на LG в отварянето на своите платформи към други е от основно значение за по-широката съгласуемост и многообразието на нововъведенията. В сходство с тази философия, LG неотдавна направи платформата LG ThinQ (http://deepthinq.developer.lge.com) налична за външни сътрудници и разработчици, с цел да форсира развиването на своята технология за изкуствен интелект.

Панелът с посетители на доктор Парк включваше светила от всички краища на софтуерния бранш, които се занимават със задълбочено проучване на AI технологията, нейното създаване и по какъв начин може да бъде приложена, с цел да усъвършенства качеството на живот. Гост-говорители бяха Дино Флоре, механически вицепрезидент в Qualcomm, виновен за 5G тактиката на компанията за Европа, Близкия Изток и Африка, Морис Конти, приет футурист и иновационен изпълнителен шеф във фабриката Alpha на Telefonica, както и Ралф Вигман, ръководещ шеф на iF International Forum Design.

„ Evolve, Connect and Open са нашите стандарти за изкуствен интелект, които ще създадат живота измеримо по-добър. ", съобщи доктор И.П. Парк от LG. „ Не става въпрос единствено за възстановяване на това, което вършим в този момент, а за фундаментална промяна на това по какъв начин живеем и мислим. "

„ Имаме щастието LG още веднъж да обърне внимание на едно от най-важните развития в потребителските технологии ", съобщи Йенс Хайтекер, изпълнителен вицепрезидент на Messe Berlin Group и изпълнителен шеф на IFA. „ Аудиторията на IFA е извънредно заинтригувана от всичко, обвързвано с AI и е значимо тя да разбере какво възнамерява един от най-силните покровители на AI. "
Посетителите на щанда на LG в зала 18 на Messe Berlin тази седмица ще могат да се срещнат с най-модерното потребителско приложение на AI в LG ThinQ Home, проектирано с редица интелигентни, свързани начин на живот решения за по-добро на следващия ден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР