По време на дебатите за отстраняването на председателя на Народното

...
По време на дебатите за отстраняването на председателя на Народното
Коментари Харесай

Бъдеща майка от ПП с емоциална реч: Историята на прехода днес се повтаря -

По време на дебатите за отстраняването на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев депутатът от " Продължаваме промяната " Александра Милчева направи прочувствено изявление за годините, в които е израснала.

“Вече съм в един интервал от живота, когато доста мисля по една тематика и това е тематиката къде желая да порастват децата ми, в каква страна, в какъв свят. Целият спор през днешния ден и събитията от последните седмици ми подсетиха на някои събития от моето детство. ” - сподели Александра Милчева.

Бъдещата майка е на мнение, че сега се прави вулгарен опит историята да се повтори:

“Годината е 1992 година, аз съм на четири по това време. Правителството на Филип Димитров тогава стартира фронтална офанзива за откраднати милиарди от едни външнотърговски компании. По това време зараждащата се мафия в страната, която търси корените си в тогавашната номенклатура, се опълчва на това нещо. И в същия миг службите стартират офанзива против държавното управление на тематика Македония. Тази фронтална офанзива бива подета и от президента, който е от същата партия, в която е и премиера. "

Александра Милчева напомни, че тогава е свален ръководителят на Народното събрание Стефан Савов.

“Операцията се води от тогавашния съдружен сътрудник на държавното управление - Движение за права и свободи. Следва ново болшинство, ръководят хора от предходното ръководство. Следват годините на “Мултигруп ”, на грабежите, на прехода. И в тези години аз израснах. Беше обикновено да чуеш: В това кафене, където вуйна ти те води, гръмнаха един човек в главата. Беше обикновено като отидеш на отмора да ти кажат: Не можеш да идеш на басейн, тъй като шефовете са тук. В тези години на мен ми се споделяше: Не можеш да играеш с тези деца, тъй като родителите им са рискови хора. На нас ни се споделяше, че всички са равни, само че някои са по-равни от другите. Аз в тези години пораснах и доста от хората, които през днешния ден са тук в тази зала, също пораснаха. “ - описа депутатът Александра Милчева.

“Г-н ръководителят на Народно събрание е образец за това, за което аз ви приказвам. И ние ще го подкрепим, тъй като той е нашият ръководител " - съобщи още тя.

“Оставям ви с едно просто обръщение: моето потомство, всички ние знаем историята, чели сме я, живели сме я тази история и няма да позволим да се повтори. И няма да позволим децата ни да живеят в такава страна и в подобен свят. ” - приключи речта си Милчева.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР