По време на дебатите се изказали различни тези срещу предложената

...
По време на дебатите се изказали различни тези срещу предложената
Коментари Харесай

До Къде Се Докарахме! Мвр Ще Ни Задължава Да Държим Шофьорските Книжки На Предното Табло!?

По време на дебатите се изказали разнообразни тези против препоръчаната за налагане мярка, измежду които и фактът, че по този метод се нарушава Закона за отбрана на персоналните данни. Реално с налагането на новата мярка всеки инцидентен минувач ще може да види персоналната информация на документа.

Според Министерство на вътрешните работи с мярката се цели възстановяване на сигурността на придвижването, като по този начин елементарно можело да се откри дали въпросният лидер има удостоверение за ръководство на МПС. Факт е обаче, че всеки може да постави някаква измислена брошура на таблото в колата си и това изобретение по никакъв метод няма да реши казуса с злополуките или да накара водачите да бъдат по-внимателни на пътя.

Мярката е част от много по-голям пакет с ограничения, който са били изпратени при започване на ноември до регионалната комисия по сигурност на придвижването. Днес всички други ограничения са били признати без забележки, като единствено тази е изумила комисията, която е излязла с предложение до Министерство на вътрешните работи да създадат прецизиране на текста и да пояснят какво тъкмо имат в поради изречението: „ Водачът е задължен когато влезе в автомобила да извади шофьорската си брошура и да я сложи на видно място, преди да потегли “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР