По време на дебат относно отношенията между ЕС и Русия,

...
По време на дебат относно отношенията между ЕС и Русия,
Коментари Харесай

Евродепутати: Заплахите на Русия към Украйна са предупредителен сигнал за Европа

По време на спор по отношение на връзките сред Европейски Съюз и Русия, европейската сигурност и военната опасност на Русия против Украйна,депутатите приканиха за обединен отговор и показаха поддръжка за Украйна.

В сряда сутринта евродепутатите направиха обзор на последните събития, свързани с военните закани на Русия против Украйна, по време на пленарен спор с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и Върховния представител Жозеп Борел.

Откривайки дебата, ръководителят на Парламента Роберта Мецола акцентира, че Европейският парламент неведнъж е изразявал взаимност с народа на Украйна, който продължава да бъде изправен пред неустановеност и закани от съветска военна експанзия.

" Това, на което ставаме очевидци, е опасност и за мира в Европа ", добави тя, като акцентира, че по-късно през днешния ден Парламентът ще гласоподава и за одобряването на финансова помощ за Украйна в размер на 1,2 милиарда евро. Тя благодари на Европейската комисия за нейното " навременно предложение за поддръжка на финансовата непоклатимост и резистентност на Украйна при актуалните сложни условия ".

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел акцентира по какъв начин неотдавнашното и невиждано съветско военно скупчване по украинската граница може да се преглежда само като нападателно и заплашително държание. Той посочи,че тази войнствена тактичност заплашва освен стабилността и целостта на Украйна, само че и мира и сигурността в Европа и учредената на правила интернационална система.

Шарл Мишел акцентира, че Европейски Съюз работи непрестанно със своите интернационалните сътрудници и съдружници за деескалация на напрежението, преди всичко посредством дипломация, само че също по този начин и посредством подготовка на строги наказания против Русия, в случай че военната експанзия против Украйна продължи. Освен това той разгласи самодейност, като част от тясната съгласуваност сред Европейски Съюз и Украйна, за осъществяване на донорска конференция за по-нататъшна поддръжка на украинската стопанска система.

" Идеята за сфери на въздействие не принадлежи на 21-ви век ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Дипломацията към момента не е споделила последната си дума, само че в този момент би трябвало да последват каузи, сподели тя, визирайки последните сигнали, идващи от Кремъл. НАТО към момента не е видяла понижаване на съветските войски към Украйна, акцентира тя.

Председателят на Комисията също по този начин предизвести Русия да не употребява като оръжие " енергийния въпрос ". Тъй като Европейски Съюз укрепва други източници на сила, " в този момент сме на несъмнено място за тази зима ", посочи тя и добави, че главният урок, който Европейски Съюз е научил, е, че би трябвало да диверсифицира енергийните си източници, с цел да не бъде подвластен от съветския газ. Европейското бъдеще е в региона на възобновимата сила, заключи тя.

" Това, което може да се случи в Украйна, ще предопредели бъдещето на човечеството ", предизвести Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел. " Ако надделее законът на по-силния, това ще бъде крачка обратно ", добави той. Г-н Борел също по този начин акцентира, че Европейски Съюз и неговите страни членки се изправят пред опцията за съветска военна експанзия в цялостно единение и счита, че " това е една от позитивните последствия от тази рецесия ". Той посочи, че Европейски Съюз е подготвен да договаря за дипломатическо решение, само че също по този начин е подготвен да работи със наказания, в случай че се наложи.

Много от членовете на Екологичен потенциал подчертаха, че настоящето напрежение е сигнален сигнал за Европейския съюз, който би трябвало да продължи да развива потенциала си, с цел да се оправи с външния напън и да обезпечи мощен отговор на външните закани, като в същото време резервира мира и демокрацията като съществени полезности и съществена цел. В този смисъл те означиха, че актуалните съветски провокации основават опция за подсилване на европейското единение.

Като показаха непрекъснатата си поддръжка и удивление от украинския народ, който от години е изправен пред опасността от съветска експанзия, доста членове на Екологичен потенциал потвърдиха нуждата както от продължение на дипломатическите дейности по отношение на Москва, по този начин и от подготовка на строги наказания против Русия. Някои обявиха, че на масата на глобите би трябвало да бъдат сложени доста въпроси, в това число газопроводът " Северен поток 2 " сред Русия и Германия.

Евродепутатите акцентираха също, че повода за агресивността на Русия не е разширението на НАТО, а по-скоро силата на полезностите и привлекателността на демократичните общества, което плаши съветския президент Владимир Путин и Кремъл. От друга страна, някои членове на Екологичен потенциал също по този начин разкритикуваха Европейски Съюз за това, че е прекомерно двузначен в отговора си към Русия, до момента в който други подчертаха, че Европа би трябвало да последва думите си с дейности, с цел да отблъсне съветската експанзия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР