По време на Computex 2018 събитието, в рамките на инициативата

...
По време на Computex 2018 събитието, в рамките на инициативата
Коментари Харесай

Computex 2018: новите LPDT дисплеи на Intel с консумация едва 1 W

По време на Computex 2018 събитието, в границите на самодейността Creator PC, процесорният колос сподели прототипите на екрани с консумация единствено 1 W. Новите екрани могат да окажат огромно въздействие върху времето на самостоятелна работа на преносимите компютри.
Intel показа, че работи взаимно с фирмите Innolux и Sharp по основаването на новите енергийно ефикасни екрани LPDT – Low Power Display Technology . В тези екрани се употребява нова технология за усъвършенстване подсветката на другите области на екрана за двукратното намаление на потреблението. Постигнато е понижаване на потреблението от типичните 2 W на 1 W. Новите екрани ще бъдат употребявани за основаването на свръхтънки преносими компютри, таблети и хибриди с процесори на Intel от сериите U и Y.

Според ръководителя на направлението за мобилни нововъведения Джош Нюман (Josh Newman), тази технология може да усили времето на самостоятелна работа на преносимите компютри до най-малко 20 часа.

Изглежда че Intel доста съществено приема опасността от появяването на нови преносими компютри с чипове на Qualcomm и операционната система Windows 10 за ARM процесори. Тези преносими компютри също са присъщи с доста дълго време на самостоятелна работа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР