По време на Българското председателство ще търсим обединението на 27-те

...
По време на Българското председателство ще търсим обединението на 27-те
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова: Можем да обединим 27-те държави

По време на Българското председателство ще търсим обединяването на 27-те страни, с цел да запазим европейския дневен ред и посока. Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила по време на присъединяване си в интернационалната конференция „ Качество на европейската интеграция на България – 10 години след присъединението “, която се организира в Нов български университет през днешния ден.

Министърът за Българското председателство напомни, че участието на България в Европейски Съюз стана национална идея, а виновната задача по председателството ни съответствува с тежък миг за Европа.

България, която беше обсъждана единствено като ползвател на европейски фондове, най-бедният член на обединяването и външна граница на Европейски Съюз, извърши критериите за стопански напредък и непоклатимост, с цел да стане заслужен член на Съюза, напомни Лиляна Павлова. Поемаме явен ангажимент да бъдем неутрални, уравновесени и твърди, където се постанова в името на единството и солидарността, акцентира министърът.

Българското председателство ще има 3 съществени послания – консенсус, конкурентоспособност и кохезия, разгласи Лиляна Павлова. Консенсус по всички значими тематики като сигурност и миграция, консенсус за Западните балкани и за Черноморското съдействие. Конкурентоспособност в нелеките пътеки, които предстоят – стопански и паричен съюз, усилване на общественото измерение и кохезията с взор към политиката на съюза след 2020 година

Екипите са основани на всички равнища и са подготвени за провокациите, които сме си сложили. Вярваме, че с поддръжката на Франция и Германия, която получи министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, ще работим за това да подредим Европа по нов метод, сподели в умозаключение министърът за Българското предизвикателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР