По време на Автосалона в Женева Bugatti представи най-скъпия автомобил

...
По време на Автосалона в Женева Bugatti представи най-скъпия автомобил
Коментари Харесай

Bugatti създава най-добрия луксозен автомобил за ежедневна употреба

По време на Автосалона в Женева Bugatti показа най-скъпия автомобил в историята, струващ $18,9 милиона. Той е стилизирана интерпретация на именития модел Type 57SC Atlantic.

La Voiture Noire на френски, което значи " черна кола " е единственият брой от колата. Той е основан за някогашния основен изпълнителен шеф и ръководител на VW Фердинанд Пиех, съгласно Bloomberg.

Президентът на компанията за първокласни коли Стефан Вилкенман съобщи, че марката желае да сътвори по-достъпен вид на най-скъпия автомобил. По думите му колата няма да бъде ултра безценен трофей, а най-хубавият първокласен автомобил за ежедневна приложимост. И ще е частично електрически.
 Bugatti сътвори най-скъпия автомобил в историята
Bugatti сътвори най-скъпия автомобил в историята

La Voiture Noire директна отпратка към именития Type 57 SC Atlantic

" За подобен автомобил може да използваме електрическа батерия. Там салдото сред продуктивността и комфорта е доста по-голям и става дума за ежедневна приложимост. Скоростта ще е надалеч по-малко значима ", споделя Вилкенман.

Това обаче е прекомерно релативно, защото да вземем за пример Bugatti Chiron е с 1500 конски сили, оптималната му " безвредна " скорост е лимитирана до 420 км в час и коства $3 милиона. Предвид това всяка нова кола на марката, колкото и налична да е за потребителя, тя няма да е по никакъв начин евтина.

Средният клиент на Bugatti има 42 коли в автосалона си, като най-малко две от тях са на марката.
 За всекиго по нещо от Автосалона в Женева (ГАЛЕРИЯ)
За всекиго по нещо от Автосалона в Женева (ГАЛЕРИЯ)

Дебют за бестселърите на европейския пазар - новите Peugeot 208 и Renault Clio

Предизвикателство е да се създаде електромобил от супер първокласните марки. Ferrari и Lamborghini се отхвърлиха от тази концепция. Автомобилът на Bugatti евентуално ще употребява хардуера на VW Group и дизайна на Premium Platform Electric, който употребяват Porsche, Bentley и Audi.

Стефан Вилкенман отхвърля да даде детайлности за характерностите и цената на автомобила, само че съобщи, че компанията работи по концепцията за колата. " Да забележим какво ще създадем ", приключи той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР