По време на Австрийското и Румънското председателство темата за Западните

...
По време на Австрийското и Румънското председателство темата за Западните
Коментари Харесай

Необходими са още пари за борба с трафика на хора

По време на Австрийското и Румънското председателство тематиката за Западните Балкани ще остане настояща. Така ще осигурим нужната съгласуваност на страните от района и ще подсигуряваме сигурността на Балканите и Европа. Това съобщи ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание Цветан Цветанов по време на кръглата маса „ Постигнатото в региона на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз “. В рамките на събитието, което се организира в Народното събрание, бе изработен преглед на акцентите от работата на Министерство на вътрешните работи по време на Председателството, в това число постигнатото по законодателните досиета на европейско равнище, политиките на миграция и леговище, граничния надзор, битката с трафика на хора, интернационалното полицейско съдействие и други.

По време на своето изявление Цветан Цветанов осведоми, че по време на Българското председателство са били дискутирани и надлежно затворени извънредно значими досиета в региона на сигурността. „ Европа е доста по-различна след 2015 година Вследствие на мигрантския поток цялата работа на бранш „ Сигурност “ от този момент доста се промени. Неслучайно в проектобюджета на Европейски Съюз за 2021- 2027 година са плануваните повече средства за миграция и вътрешен ред “, означи Цветанов.

Цветанов засегна и тематиката за незаконната миграция, като уточни, че тя е тясно обвързвана и с трафика на хора. По думите му в държавния бюджет би трябвало да се заделят повече средства за Националната комисия за битка с трафика на хора, като акцентира потребността от основаването и на нейни районни звена.

„ България беше в доста неподходяща обстановка откакто в един от последните отчети на Държавния департамент на Съединени американски щати бяхме сложени във втора група под непрекъснато наблюдаване. Ние обаче предприехме нужните дейности, изработихме съответните нормативни разпореждания и резултатите не закъсняха – бяхме извадени от втора група “, показа Цветанов и добави, че макар този триумф работата на страната няма да завърши дотук.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР