По време на акция, в района на Благоевград, бяха установени

...
По време на акция, в района на Благоевград, бяха установени
Коментари Харесай

Проверяват общински служители в Благоевград за системно убиване на кучета

По време на акция, в региона на Благоевград, бяха открити чиновници от приюта в регионалния център с „ пратка “ бездомни кучета за изхвърляне в прилежащи общини. След сигнал на публицистите от Pirinsko.com, полицията в Благоевград залови два автомобила на общинския подслон в Благоевград с упоени кучета, подготвени за следващото им изхвърляне.

В годините до момента, неведнъж е коментирано, че изключително в ранните часове на деня или по тъмни доби са засичани коли да изхвърлят немаркирани кучета и в региона на кв. Байкал, Гробищен парк-Дупница, село Крайници и близките села. Потърпевши са и общините Бобошево и Невестино.

Любопитното е, че в този момент в приюта в Благоевград работи някогашният ловджия от дупнишкия подслон Георги Ценев, който напусна след скандал и претекст, че сякаш бил съветван да убива кучетата в приюта, само че след това се разбра, че това не е истина, а повода е напълно друга.

Постоянното нарастване на бездомни кучета в Дупница към този момент има своето публично пояснение след утринната акция.

„ След действен сигнал за убийства и превозване на кучето от Благоевград към Дупница и Кюстендил, Pirinsko.com направи следствие и видя по какъв начин чиновници на общински инспекторат Благоевград, които като проведена незаконна група убиват, упояват и отстраняват по най-бруталния и нечовечен метод кучетата от регионалния град.

Тази противозаконна активност стартира още през месец май, а през месец юни съвсем през ден, до момента в който се отстранен кучетатa от централна градска част на града и кварталите към община Благоевград. Кучетата се упояват или убиват от по този начин нареченият лекар Георги Ценев към общинския кучешки подслон в Благоевград. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР