По време на 77-та Генерална асамблея на ООН вчера китайският

...
По време на 77-та Генерална асамблея на ООН вчера китайският
Коментари Харесай

Китайският външен министър напомня за Мусолини в своето изявление по отношение на Тайван

По време на 77-та Генерална асамблея на Организация на обединените нации през вчерашния ден китайският външен министър Ван И акцентира, че Китай е подготвен да употребява принуждение, с цел да реализира дългогодишната си упоритост да завладее Тайван.

В своето изказване пред Общото заседание на Организация на обединените нации той сподели, че Китай ще предприеме „ най-решителните стъпки “, с цел да се опълчи на независимостта на Тайван и външното въздействие, подкрепящо Тайпе “.

Въпреки многото други изказвания, насърчаващи интернационалното съдействие и мирния разговор, Ван И настоя, че „ същински мир “ през Тайвански пролив не е вероятен, в случай че Тайпе не се подчини на контрола на Пекин.

Освен това, наблягайки нападателната позиция на Китай по въпроса, Ван И добави, че всички опити за възпрепятстване на китайското анексиране на Тайван ще бъдат „ смазани от колелата на историята “ – израз, който отразява апела на Бенито Мусолини за война, насочен през 1914 година, в който се споделя, че „ единствено кръвта движи колелата на историята “.

През миналата седмица Ван И направи няколко други тревожни изказвания за Тайван. Министерство на външните работи на Тайван отговори на по-ранните забележки на Ван И в известие в пресата, като го упреква в отправяне на обществени закани против Тайван и в отявлено двуличие да твърди, че предизвиква мира и съдействието, като в същото време точно той съставлява агресора.

От Министерството на външните работи също подчертаха, че Тайван в никакъв случай не е бил управляван от ККП и тяхната рекламация за историческа благосъстоятелност върху района е просто предлог за навлизане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР