По време на 24-ия Световен енергиен конгрес в Абу Даби

...
По време на 24-ия Световен енергиен конгрес в Абу Даби
Коментари Харесай

„Техснабекспорт“ и ENEC продължават сътрудничеството си в областта на ядрения горивен цикъл


По време на 24-ия Световен енергиен конгрес в Абу Даби (Обединените Арабски Емирства), съветската „ Техснабекспорт “ и Корпорацията по атомна сила на Обединените Арабски Емирства (ENEC) подписаха нов Меморандум за съдействие в региона на нуклеарния горивен цикъл, оповестява електронното издание tenex.ru.

Документът, парафиран от генералния шеф на ENEC Мохамед ал Хамади и генералния шеф на „ Техснабекспорт “ (част от „ Росатом “) Сергей Полгородник, удължава действието на меморандума от 2017 година и основава основа за съдействие в региона на новаторските решения в нуклеарния горивен цикъл.

„ Приветстваме удължаването на този меморандум, тъй като продължаваме реализирането на програмата за мирното потребление на атомната сила на ОАЕ в сходство с интернационалните стандарти за надеждност и сигурност. Нашият сътрудник „ Техснабекспорт “ има превъзходна известност и дълголетен опит в региона на нуклеарния горивен цикъл и ние ще продължим да изследваме опциите за дълготрайно съдействие “, съобщи ал Хамиди.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР