По внесен обвинителен акт от Софийска районна прокуратура на затвор

...
По внесен обвинителен акт от Софийска районна прокуратура на затвор
Коментари Харесай

По обвинение на прокуратурата е осъден мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие

По импортиран обвинителен акт от Софийска районна прокуратура на затвор е наказан 44-годишен мъж, нарушил заповед за отбрана от домашно принуждение в изискванията на продължавано закононарушение с две действия.

На 16.11.2021 година към 07,30 часа пред детска градина на ул. „ Росица “ в гр. София, обвиненият И.С. се доближил и опитал да отвори вратите на лек автомобил марка „ Опел “, до момента в който някогашната му жена Т.К. и детето му А.С. били в автомобила, откакто на обвиненият е връчена заповед за отбрана от домашно принуждение, при която категорично е посочено, че не би трябвало да приближава Т.К. и А.С. на разстояние по-малко от 100 метра. На 31.01.2022 година към 07,20 часа в гр. София, обвиненият още веднъж не извършил издадената от съда заповед за отбрана от домашно принуждение, като се доближил до лекия автомобил марка „ Опел “ на Т.К. и се опитал да извади детето от колата и през това време блъснал дамата в ребрата.  Деянието е осъществено наново откакто И.С. е осъждан за идентично действие няколко месеца преди този момент.  

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 296, алинея 4, вр. ал.1, вр. член 28, ал.1, вр. член 26, ал.1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи.

Софийски областен съд призна обвинения за отговорен по повдигнатите му обвинявания и наложи на И.С. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, което той следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР