По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, мамил с продажби на строителна техника

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е наказан на затвор мъж за машинация.

На 01.09.2020 година в ж.к. Овча купел в гр. София, обвиненият И.С. за да набави за себе си имотна полза възбудил и поддържал подвеждане у В.С., че ще му даде на преференциална цена строителна техника - генератор за ток, перфоратор, резачка и други. И.С. споделил на В.С., че техниката се намира в бус, паркиран в под земята гараж на магазин. Щом стигнали до мястото обвиненият изискал 1000 лв. от мъжа за машините. След като В.С. му ги дал, И.С. му обяснил, че отива да докара буса и да му съобщи обещаната техника. След това обвиненият липсващ и спрял да дава отговор на позвъняванията на потърпевшия. По този метод И.С. нанесъл имотна щета в размер на 1000 лв. на В.С. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото И.С. е осъждан на „ отнемане от независимост “ за идентични закононарушения.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 211 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са събрани задоволително доказателства за виновността на обвиненият.

Софийски областен съд призна обвинения за отговорен по повдигнатите му обвинявания и наложи на Я.Б. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години и 6 месеца, което той следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР