По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен в Районен съд-Плевен

...
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен в Районен съд-Плевен
Коментари Харесай

Осъдиха председател на читалище за длъжностно присвояване

По импортиран обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен в Районен съд-Плевен е наказан ръководител на читалище за длъжностно заграбване.

В хода на правосъдното произвеждане, подсъдимият се е признал за отговорен за това, че през периода 10.01.2019 г.- 30.12.2019 година, в град Плевен, като длъжностно лице - ръководител на национално читалище, при изискванията на продължавано закононарушение, присвоил непознати пари - сумата от 13 500 лв., благосъстоятелност на читалището, връчени в това му качество и поверени му да ги ръководи, като за улеснение на част от действията направил друго закононарушение, а точно съставил неистинен частен документ в кръга на службата му и го използвал, с цел да потвърди, че съществува правно отношение.                               

Преди привършване на правосъдното разследване в първоинстанционния съд присвоените пари са били върнати от подсъдимия.

Районен съд - Плевен е одобрил реализирано в правосъдното произвеждане съглашение сред бранителя на подсъдимия и Районна прокуратура - Плевен, с което причинителят е приет за отговорен в осъществяване на закононарушение по член 205, алинея 1, т. 2 вр. член 202, алинея 1 вр. член 201, алинея 1 вр. с член 26, ал.1 от Наказателен кодекс и му е наложено наказване отнемане от независимост за период от една година, изтърпяването на което е отсрочено с изпитателен период от три години, както и отнемане от право да заема избрана социална служба „ ръководител на читалище “ за период от една година.

Одобреното от съда съглашение за решение на делото има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР