По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе

...
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе
Коментари Харесай

Година затвор на ямболия, отказал да плаща издръжка за детето си

 По импортиран обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено дейно наказване от 12 месеца отнемане от независимост по отношение на Йордан П. Той е обвиняем за това, че умишлено не извършил задължението си за месечна прехрана (4 месеца по 80 лв. и 2 месеца по 180 лева). Тази прехрана не е изплащана в размер на 6 месеца (в общ размер неплатената прехрана възлиза на 680 лева). Престъплението е квалифицирано по чл.183, ал.4, вр. чл.1, вр. чл.28, ал.1, вр. чл.54 от Наказателен кодекс, защото е осъществено при изискванията на повторност.

По време на следствието е открито, че неплатената прехрана е за месеците от август 2017 година до януари 2018 година Установено е също по този начин, че Йордан С. е наказан с влезнали в действие присъди за неизплащане на прехрана – един път пред 2007 година и един път през 2017 година, оповестиха от Прокуратурата.

Спрямо Йордан П. е наложено и публично неодобрение, което да бъде изпълнено посредством слагане на известие за наложеното наказване на подсъдимия на таблото за разгласи на Община Ямбол.

Присъдата на Районен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР