По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Ямбол, съдът

...
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Ямбол, съдът
Коментари Харесай

15 години в затвора ще лежи иракчанин, пренесъл 200 кг хероин, укрит в консерви с доматено пюре

По импортиран обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Ямбол, съдът наложи наказване от 15 години отнемане от независимост на 43-годишния ирански жител Амирреза К. Той е обвиняем за това, че на 05.07.2016 година, към 17.30 ч., през Граничен контролно пропусквателен пункт " Лесово ", област Ямбол, с товарен автомобил - влекач, марка Scania с полуремарке, без съответно позволение, пренесъл през границата на страната - от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество - хероин - 400 бр. кутии с общо чисто тегло 198 616 грама, на обща стойност 17 875 458 лева

Предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък - закононарушение по чл.242, ал.4, предл.1, вр.ал.2, предл.1 от Наказателен кодекс.

Наказанието би трябвало да бъде изтърпяно при първичен " непоколебим " режим в затвор.

На подсъдимия е наложена и " санкция " в размер на 200 000 лева Товарният автомобил, с който е било транспортирано наркотичното вещество е лишен в интерес на страната.

Припомняме, че Амирреза К. бе арестуван след отлична работа от чиновниците на Митническия пункт. Високорисковото наркотично вещество бе укрито в запечатани консервни кутии с доматено пюре.
Присъдата на Окръжен съд - Ямбол предстои на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР