По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът

...
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът
Коментари Харесай

Условни присъди за двама инспектори от ОДБХ - Бургас

По импортиран обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи санкции от по 1 година и 6 месеца „ отнемане от независимост “, изтърпяването на които е отсрочено за изпитателен период от три години, по отношение на Петър А. (инспектор в отдел „ Контрол на храните “ при ОДБХ – Бургас) и Мая К. (главен контрольор в отдел „ Контрол на храните “ при ОДБХ – Бургас).

Те са подсъдими за това, че през интервала 29.08.2017 година – 05.09.2017 година в гр. Несебър, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностни лица, действайки като съизвършители, на първата дата (29.08.2017 г.) са поискали от С.М. – шеф и едноличен притежател на комерсиално сдружение, стопанисващ заведение за публично хранене – ресторант, подарък който не им се следва – парична сума в размер на 500 лв., за не извършат дейности по работа – да не изпълнят служебните си отговорности – да не сформират акт за констатиране на административни нарушавания, установени на 29.08.2017 година в стопанисвания обект, въз основа на който да бъде издадено наказателно разпореждане, а също по този начин и да не извършат инспекция в кухнята на обекта, за определяне и на други нарушавания по Закона за храните. На втората дата (05.09.2017 г.) – приели от С.М. подарък, който не им се следвал – парична сума в размер 500 лв., защото не са изпълнили служебните си отговорности – закононарушение по чл.301, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр.чл.26, ал.1 и чл.54 от Наказателен кодекс.

Отстраниха от служба двама от чиновниците от БАБХ-Бургас, желали подкупи от търговци

На всеки от подсъдимите е наложена и „ санкция “ в размер от по 1500лева. Петър А. и Мая К. са лишени от право да упражняват специалност или активност, обвързвана с държавни контролни функционалности за период от три години.

Спецпрокуратурата повдигна обвиняване на 5-има чиновници от БАБХ-Бургас

Присъдата на Окръжен съд – Бургас предстои на обжалване пред Апелативния съд в града, оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР