По-вкусно, пухкаво и въздушно от домашното тесто няма. Не всяка

...
По-вкусно, пухкаво и въздушно от домашното тесто няма. Не всяка
Коментари Харесай

Така тестото втасва за 10 минути

По-вкусно, пухкаво и въздушно от домашното тесто няма. Не всяка стопанка обаче е склонна да се заеме със задачата сама да го подготви вкъщи, защото всички знаем какъв брой досадно е това дълготрайно очакване маята да се задейства и тестото да бухне, написа actualno.com

Усмихнете се, тъй като имаме добра вест за вас. Днес ще ви споделим рецептата за съвършеното тесто, което е готово единствено за 10 минути и незабавно по-късно ще можете да си приготвите всички тези печива, които ви се похапват.
Как се прави съвършеното тесто за 10 минути?
• 700 гр. пшенично брашно;

• 350 мл. вода;

• 3 с.л. захар;

• 1 к.л. сол;

• 4 с.л. олио;

• 80 гр. масло;

• 33 гр. квас.

Начин на подготвяне : Маята би трябвало да се извади от хладилника час по-рано, тъй че да се отпусне и в развой на готвене на тестото да е на стайна температура. Предварително включете фурната да се загрява и започнете с подготовката на маслото и водата. Сложете ги в общ незапалим съд и ги вкарайте във фурната за няколко минути, до момента в който маслото се разтопи. След като извадите съда, прибавете олио, захар, сол и квас. Веднага по-късно преминете към пресяването на брашното. Смесете сухата съставна част с течните и омесете меко и пухкаво тесто. Можете да започнете с оформянето на питки или друго, което планирате да сготвите. Не се постанова да чакате и секунда. Тайната е в самото печене. Когато сте подготвени с вкусотията, пъхнете тавата във фурната и първите 10 минути печете на отворена врата. Едва по-късно затворете вратата на фурната и продължете с печенето, до момента в който тестените произведения не добият златиста коричка. Спецификата е в двуетапното печене. Независимо какво сте решили да сътворите – сладостен сладкиш или солени питки, те ще се получат чудесно, а усетът им няма да има еднакъв. Опитайте идващия път и си спестете време, което можете да вложите в занимания със фамилията или пълноценна отмора в края на работния ден!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР