По-висша съдебна инстанция в окръг Измир отхвърли иска за освобождаване

...
По-висша съдебна инстанция в окръг Измир отхвърли иска за освобождаване
Коментари Харесай

Турският съд реши: Няма свобода за скандалния пастор, който ни скара със САЩ

По-висша правосъдна инстанция в окръг Измир отхвърли желае за освобождение от домакински арест на американския свещеник Андрю Брънсън, съобщи Анадолската организация. В сряда различен съд в окръг Измир също отхвърли желае за освобождение на пастора от домакински арест и за унищожаване на наложената му възбрана да напуща страната, което накара неговия юрист да подаде иск до по-висша правосъдна инстанция.

Адвокатът на Брънсън Джем Халавурт съобщи, че ще внесе нов иск след две седмици. Случаят с американския свещеник, съден от турски съд по обвинявания в тероризъм и шпионаж, стои в основата на дипломатическата рецесия сред Турция и Съединени американски щати напоследък, довела до спад на турската лира.
Пасторът, нравствен лидер на дребна протестантска черква в егейския град Измир, бе изместен под домакински арест предишния месец, откакто прекара близо две години в пандиза, само че фактът, че не бе изцяло освободен, единствено увеличи напрежението.
Във връзка със случая Вашингтон наложи серия наказания на Турция, която от своя страна отговори с сходни ограничения.
Американският министър на финансите Стивън Мнучин предизвести, че американската администрация е подготвена да наложи нови наказания против Анкара, в случай че свещеник Брънсън не бъде освободен скоро.

Пасторът рискува да получи до 35 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен по обвиняванията в шпионаж и терористична активност, които той отхвърля.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР