По-високите цени на природния газ и тока от началото на

...
По-високите цени на природния газ и тока от началото на
Коментари Харесай

Нямало да има поскъпване на почивките у нас това лято

По-високите цени на природния газ и тока от началото на юли, както и на горивата от последните няколко месеца няма да оскъпят почивките през това лято, разяснява пред " Дарик " Бранимир Миланов, член на управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Според него нарастване в цената на една отмора сигурно ще има през зимата и през идващото лято.

Въпреки, че Националният статистически институт регистрира покачване на цените в българските хотели и заведения за хранене с 1.5 % за юни по отношение на май, цените на почивките през това лято няма да бъдат по-скъпи от към този момент контрактуваните преди няколко месеца, изясни Бранимир Миланов от Националната хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

" Това нарастване няма да се окаже значимо и в случай че има такова, то ще бъде за сметка на хотелиерите. Ще окаже въздействие на цените на доставките на артикули, на доставните цени, само че никога на крайната цена ", сподели той.

Поскъпването на почивките обаче следва, предизвести Миланов. " През идния зимен сезон сигурно ще се усети, както и в идващия летен сезон, несъмнено, тъй като няма по какъв начин едно нарастване на цените да не повлияе на туристическия пазар ", разяснява той.

На фона на продължаващия апетит за фрагменти в курортите и насочването на работодателите по морето към служащи от страни като Украйна и Молдова, Бранимир Миланов разяснява, че вносът на фрагменти няма да реши казуса, и това решение би трябвало да бъде потърсено посредством смяна на изискванията, които се оферират на българските квалифицирани фрагменти.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР