По-високите температури и относителната влажност ограничават разпространението на COVID-19, разкрива

...
По-високите температури и относителната влажност ограничават разпространението на COVID-19, разкрива
Коментари Харесай

Проучване на учени в Китай: Топлото време ограничава коронавируса

По-високите температури и относителната мокрота лимитират разпространяването на COVID-19, разкрива настоящо изследване на китайски учени. Дори един градус нагоре в живачния дирек и 1% по-висока мокрота доста понижават разпространяването на нападателния вирус, оповестява NOVA.

Екипът учени е изследвал 100 града в Китай и над 40 носители на вируса в интервал 21-23 януари тази година. Периодът е тъкмо преди Китайските управляващи да подхващат строгите ограничения против разпространяването на COVID-19 и е разрешил на откривателите да проучат държанието на вируса при естествени условия без човешка интервенция.
В самото начало на пандемията разпространяването на COVID-19 е било доста по-мащабно в страни с ниски температури като Китай, Корея, Япония и Иран, в сравнение с в други, с по-високи температури и по-голяма мокрота като Малайзия и Сингапур.

Ако учените са на прав път в своите заключения, пролетно-лятното стопляне в северното полукълбо ще помогне на Европа и Съединени американски щати по-бързо да се оправят с пандемията.
Въпреки резултатите в новото изследване, международната научна мисъл към момента е разграничена във връзка с това доколкото топлото време може да „ убие " COVID-19. Скептиците чертаят мрачни прогнози, че вирусът ще премине естествено като вълна по целия свят, без значение от мокрота и температури.
В елементи резултатите от изследването можете да прочетете ТУК .

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР