По-високите търговски мита, наложени от САЩ, може да са нещото,

...
По-високите търговски мита, наложени от САЩ, може да са нещото,
Коментари Харесай

Митата на САЩ са необходим тест за икономиката на Европа

По-високите търговски мита, наложени от Съединени американски щати, може да са нещото, от което се нуждае Eврозоната, с цел да ревизира какво е действителното положение на стопанската система й след няколко години на обещаващ напредък.

Валутният съюз на 19 европейски страни нараства с последователно движение през последните 2 години след внезапен спад в резултат на рецесията с държавния дълг през 2011 година Но сегашната опасност от по-високи мита с основни търговски сътрудници, изключително Съединени американски щати, може да се окаже предизвикателство за нежното възобновяване на Eврозоната.

" Това е сериозен риск, който виждаме за международната стопанска система и сигурно за връзките сред Съединени американски щати и Европа ", сподели пред CNBC финансовият министър на Португалия Марио Сентено, който оглавява групата на 19-те министри на финансите на еврозоната.

Регионът е повишен с 2.4% през 2017 година - най-високият напредък от към десетилетие. Икономическият подтик обаче се охлади при започване на 2018 година, a по-високите търговски бариери могат в допълнение да го намалят.

" Не знаем тъкмо по какъв начин ще се развие, само че съм склонен, че този развой е нужен тест за икономическото възобновяване и в действителност за икономическото разширение, което нашите стопански системи претърпяват ", означи Сентено.

Той добави, че сега е значимо да се работи за ограничение на цените както по отношение на обсега, по този начин и във връзка с продължителността им.

Европейският съюз обмисля способи за попречване на ескалацията на комерсиалното напрежение с Вашингтон. Европейски Съюз може да предложи договорка на най-големите експортьори на коли в света и по този метод да предотврати по-големи затруднения при положение, че президентът Доналд Тръмп вкара налог от 25% върху европейските марки.

Международният валутен фонд (МВФ) също предизвести, че по-високите търговски мита са най-големият риск за стопанската система на еврозоната. Според ръководещия шеф на МВФ Кристин Лагард казусът в този момент не е директното икономическо влияние на по-високите цени, а " нарушаването на доверието, което подкопава връзките " сред Съединени американски щати и Европа.

Тя предизвести, че в случай че напрежението в търговията ескалира в допълнение, тогава директното влияние върху стопанската система ще стане по-съществено.

Засега Тръмп увеличи цените по отношение на Европейски Съюз само по отношение на вноса на стомана и алуминий. Но неотдавна президентът заплаши да вкара спомагателен налог от 25% и върху европейските коли.

Европейски Съюз е най-големият експортьор на моторни транспортни средства в света, до момента в който Съединени американски щати е най-големият вносител на моторни транспортни средства в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР