По-високите сметки за парно, от които се оплакаха потребители на

...
По-високите сметки за парно, от които се оплакаха потребители на
Коментари Харесай

По-големите сметки за парно в София през март не са нарушение

По-високите сметки за парно, от които се оплакаха консуматори на столичната „ Топлофикация “, не са нарушаване. Причината през последния месец от отоплителния сезон хората да са плащали повече, в сравнение с през интервала декември 2019 година –февруари 2020 година, е, че през март прогнозното количество сила е повишено по отношение на действително употребяваното, а през останалия интервал регистрираното е било по-малко от действително потребеното.

Това обаче се правело всяка година, било разрешено от нормативните документи, а практиката има за цел в най-натоварените месеци от отоплителния сезон хората да заплащат по-малко.

Това излиза наяве от известие на Комисията за енергийно и водно контролиране, която ревизира жалбите на клиенти на столичното парно против високите им сметки през март.

От данните, оповестени от КЕВР излиза наяве, че през интервала декември 2019 година –февруари 2020 година „ Топлофикация София “ е фактурирала с към 15% по-малко топлинна сила от действително потребената. През март в сметките към този момент са включени 12% повече сила от действително доставената.

" Този метод на фактуриране цели да бъдат облекчени сметките на клиентите през най-студените зимни месеци и се ползва през всеки отоплителен сезон, на съображение на Методиката за дялово систематизиране на топлинната сила в сгради-етажна благосъстоятелност ", написа в известието от енергийния регулатор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР