По-високи заплати в системата на МВР няма заради наличието на

...
По-високи заплати в системата на МВР няма заради наличието на
Коментари Харесай

Борисов в обяснителен режим пред МВР - няма по-високи заплати, защото плащал стари дългове

По-високи заплати в системата на Министерство на вътрешните работи няма поради съществуването на остарели задължения. Това изясни министър председателят трети мандат Бойко Борисов пред началниците в Министерство на вътрешните работи, които се събраха на национално заседание.

Коментарът му беше във връзка желанията на синдикатите да излязат на митинг с претенции за нарастване на заплатите, нови униформи, както и месечното им заплащане да се обвърже с нарастването на минималната работна заплата.

Проектът за АЕЦ Белене, банкрутът на КТБ и пазаруването на нови изтребители са измежду аргументите да няма по-високи заплати, стана ясно от обясненията на Борисов.

Миналата година, скъпи мои, с помощта на това безумство „ Белене “, 3 милиарда лева, вместо да ви дам за униформи и заплати, за Москва отпътуваха 1.3 милиарда живи лв.. Ако не бях пристигнал аз, да спра безумието на Драго Стойнев, да проуча реактор за „ Козлодуй “ за още 10 милиарда лева, с кой щяхте да си говорите? Общо предходната година 2.5 милиарда отпътуваха за американските централи. Платихме 3.6 милиарда живи пари за КТБ. И службите, и всички други имат виновност. Я сметнете по какъв начин ще наподобява Министерство на вътрешните работи, в случай че не сме платили тези пари “, сподели Борисов.

Той изрази подготвеност да увеличи заплатите, само че го били задължили да заплати за договорката изтребителите, която беше заложена в мандата на държавното управление " Борисов 2 ". 

Без да посочи, че средствата по договорката може да бъдат разсрочени за няколко години напред, Борисов изясни, трябвало да " даде " пари и за фрегати:

Искам да повиша и вашите заплати, желая на военните да повиша. Само че ме задължиха да закупувам " Грипени " -и на последното съвещание на Министерски съвет, 800 млн. лева за фрегати. Кой по-първо да стачкува? Явно сме призвани единствено да събираме пари и да се разплащаме за непознатите грехове. По-добре от нас, никой не го прави, тъй като до момента никой не заплаща. 

Въпреки това Борисов съобщи, че не желае да чува оправдания за това, че нямало средства за гориво на колите в Министерство на вътрешните работи. Когато завършил лимитът, той щял да доплати:

Стигнах до извода, че не би трябвало да има предел. Разбира се, да не се мине до другата прекаленост да почнете да крадете бензина и нафтата. Средно 123 км минава дневно един патрул. Колкото пари в допълнение изразходите, както направих с ин-витрото, шефовете носят отговорност за маршрутите, ще ви го платя от горната страна. Думата нямаме пари за бензин или нафта, не желая да я слушам. Най-голямата сметка, която направих са още 4-5 млн. лева на година.

Той подлага на критика раздутата администрация в Министерство на вътрешните работи, която също гълтам голям запас. Отделно от това в КАТ тормозели жителите, като ги чакали да се редят по опашки. Затова Борисов подреди на шефовете в Министерство на вътрешните работи да стартират да се редят по опашки, с цел да открият от кое място идва административният безпорядък: 

Пишете в бележниците и отивате. Всеки ден желая шефовете да отиват на по едно гише случайно. Паралелно с това пращаме хората в кафетата на КАТ и там става смут. 

В този подтекст мина и изявлението на основния прокурор Сотир Цацаров, който подлага на критика работата на някои дирекции в Министерство на вътрешните работи.

" Икономическа полиция " е в положение на цялостно заспиване и мъртвило. От предадения ни лист се оказа, че има над 50 дублирания. Трудно можем да бъдем излъгани. Работата на " Икономическа полиция " е в цялостна заспалост ", съобщи основният прокурор, обяснявайки сложното придвижване по икономическите закононарушения.

Той дефинира някои регионални дирекции на МВР като " тихи ". Той даде за образец градовете Бургас, София и Пловдив, където се работи добре. „ Има райони в страната, в които се избира тишината, тъй като по този начин е по-удобно. Съществуват умерено ", добави основният прокурор, представен от " Фокус ".

Цацаров изиска от Академията на Министерство на вътрешните работи да стартира по-активна работа по образованието на новоназначените проверяващи служители на реда в продължение на 3 месеца. „ Тези сътрудници би трябвало да стартират работа подготвени “, уточни той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР