По-високи такси за шофьорските курсове предвиждат от бранша. Причината е

...
По-високи такси за шофьорските курсове предвиждат от бранша. Причината е
Коментари Харесай

Поскъпват таксите за шофьорските курсове

По-високи такси за шофьорските курсове плануват от сектора. Причината е решение на Министерския съвет за смяна в метода на образование на искащите да получат позволение за шофиране на моторно транспортно средство, заяви ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той изясни, че измененията са в резултат на новата рамка на Европейската комисия с оглед понижаване на произшествията на пътя и преразглеждане на системата „ водач-път-автомобил “, които да доведат до нулева смъртност до 2050 година.

„ България, като член на Европейски Съюз, е длъжна да се съобрази с тази рамка и във всичките три насоки да даде своя принос за общата идея – понижаване на жертвите по пътя “, уточни Иванов.

По думите му с това решение би трябвало до края на март да се проучват образователните документи за образование на водачи от 17 категории – от А1 до трамваите, които са последната категория. Създадена е работна група от специалисти на министерствата на образованието и превоза, висши образователни заведения и представители на браншовите организации за образование на водачи.

„ Времето за осъществяването на министерското решение е кратко, само че считаме, че с динамичността, с която се работи, до края на месеца ще имаме три нови фактора в образованието на водачи на три категории – А1, А и Б. Това са главните участници в придвижването на нашите пътища “, изясни Иванов.

Акцентирало се на повишение на броя на образователните часове за леките коли. Препоръка на Европейски Съюз е те да се вдигнат до 50 часа, сега са 31. Ще бъдат вкарани и напълно нови способи в образованието на мотористите – избран брой изпитни проби, които ще бъдат извадени от категория Б.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР