По-високи минимални такси за превоз във Варна - затова настояват

...
По-високи минимални такси за превоз във Варна - затова настояват
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори във Варна настояват за повишение на тарифите

По-високи минимални такси за транспорт във Варна - по тази причина упорстват таксиметровите водачи в града. Те желаят цената за километър да се вдигне с малко над 30 %. Причините са високите цени на горивата и инфлацията. Предложението им към този момент е импортирано за разискване в Общинския съвет и се чака да бъде гласувано този четвъртък.

Таксиметровият отрасъл е измежду най-пострадалите от фрапантното повишаване на горивата. Шофьорите споделят, че цените на таксиметровите услуги би трябвало незабавно да се покачат, защото не са променяни с години и са най-ниските в страната. В момента цената за транспорт на пасажери денем е 89 стотинки, а през нощта – 99.

“От четири години нито един път не е събирана комисия и не са променяни тези цени. Като се огледа действително, сътрудниците карат на метан – метанът сега е 2.80 лева Имаме доста разноски, а приходите ги няма никакви! За да купиш една кола ти трябват най-малко 20 000 лв.. Кога ще избиеш тези пари! Залагат жилища, продават земи, с цел да карат такси, което в действителност е убийствено, тъй като това към този момент не е нещо, с което да прехранваме фамилиите си ", съобщи Димчо Иванов – ръководител на профсъюз “Авто - 94”.

“Искаме нарастване, което ще покрие разноските ни, няма да имаме някаква по-голяма облага. Ние би трябвало да оцелеем по някакъв метод! ", разяснява Милен Цеков, таксиметров водач.

Таксиметровите водачи упорстват дневната цена за транспорт на пасажери да стане 1,20 лева, а нощната - 1.4 лева Първоначалната такса ще се вдигне на 2 лв..

" Което в действителност отново не ни устройва, само че не е на такава загуба като сега, тъй като виждате - петролът ще се вдигне, газта ще се вдигне, и тогава даже тези цени, които желаеме сега - те няма да са настоящи ", съобщи Димчо Иванов – ръководител на профсъюз “Авто - 94”.

" Пак ще е под минимума, само че е глътка въздух за нас. Всичко скочи – разноските за поддръжката на автомобила скочиха. Ако нещо е коствало 1 лев, в този момент коства 1.50 лева Реално всички работят в нарушаване на закона – по 12, 15 часа, има сътрудници, които работят, което е убийствено като цяло ", разяснява Милен Цеков – таксиметров водач.

През последните две години такситата във Варна са намалели двойно – от 2600 коли в града са останали едвам 1200. Димчо Иванов споделя, че от ден на ден негови сътрудници се отхвърлят от специалността си.

" Масово се отхвърлят и хора почнаха в строителството, отидоха да карат тирове. Ходих на посетители и повиках такси и във всички централи споделят - нямаме свободни коли, значи тотално браншът е сплескан ", разяснява Димчо Иванов.

Таксиметровите водачи обявиха, че са в протестна подготвеност и в случай че тази седмица общинските съветници не одобрят покачването на цените, ще излязат на митинг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР