По-високи данъци за старите автомобили и по-ниски за новите екологични

...
По-високи данъци за старите автомобили и по-ниски за новите екологични
Коментари Харесай

От 2019 година: По-високи данъци за колите, произведени преди 2005 г.

По-високи налози за старите коли и по-ниски за новите екологични коли. Това взеха решение депутатите, които одобриха на първо четене Закона за корпоративното подоходно облагане.



Промените влизат в действие от идната година. Увеличението ще бъде приблизително с 30%. Предвиждат се отстъпки единствено за коли, отговарящи на екостандарт " ЕВРО " 4 - това са колите, създадени след 2005 година.

Окончателното решение за тежестта на екосертификатите в налозите ще вземат решение общините, само че колите с дребна мощ ще имат по-малък данък.

 



Снимка: btvnovinite.bg

 

Целта на измененията е противопоставяне на замърсяването на въздуха.

Законодателната смяна се трансформира в следващ мотив ръководещи и съпротива да изкажат разнообразни отзиви. 

„ Ние от Българска социалистическа партия поддържаме екологията, само че кой мисли за тези хора, на които единствено след няколко месеца ще им се вдигнат налози. Какво - ще накараме тези хора да си купят нови коли? Няма по какъв начин да ги накараме ”, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия за България Иван Иванов. 

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова пък уточни: „ Стъпката е много умерена и не повече 20-30% ще бъде растежът на налога на тези коли. Това няма да е огромна сума, само че въпреки това би трябвало да решим дали желаеме да продължим да се тровим с този въздух който дишаме ние и нашите деца ”. / Бтв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР