По-високата цена на билетите и картите за ползване на тролейбусите

...
По-високата цена на билетите и картите за ползване на тролейбусите
Коментари Харесай

​Провал! Калин Каменов призна, че скъпите билети за тролеите във Враца не са дали резултат

По-високата цена на билетите и картите за прилагане на тролейбусите във Враца не дала планувания резултат за възстановяване на финансовото положение на „ Тролейбусен превоз “ – Враца, както и положението на транспортните средства. Това стана ясно по време на днешното постоянно съвещание на врачанския общински съвет.
Още в самото начало на сесията шефът на тролеите Николай Вълков бе изправен пред съветниците, с цел да даде доклад за миналото шестмесечие и да изясни какъв е резултатът от повишението на цените на предлаганата услуга. След изнесената информация за продадени билетчета, карти и финансово положение стана ясно, че по този начин сдружението е почнало към този момент да погасява насъбраните в годините отговорности и да не работи на загуба. Дума обаче не можело и да става за възстановяване положението на автопарка му, тъй като средствата, които осъществя, били извънредно незадоволителни за сходна инвестиция.
След показания отчет първият консултант, който скочи на ръководството на Вълков бе Борислав Банчев, който унищожи от рецензии шефа. Стигна се до там, че съветникът направи два пъти по-дълъг разбор на отчета, в сравнение с самия документ. Банчев акцентира, че в доклада му има комплицирани дати, доста „ в случай че “, „ щеше “, доста пожелания и редица други обстоятелства, които са съмнителни. Във залата остана чувството, че шефът на тролейбусния превоз чете цялостни нелепости.
В отбрана на Вълков кметът Калин Каменов съобщи, че няма по какъв начин да се чака, че с повишението цената на билетите ще се купят нови тролейбуси, а по този начин единствено е спрян банкрута на сдружението. В допълнение Каменов съобщи, че сега общината договаря с задграничен вложител, който да даде нови транспортни средства на общинското сдружение. По думите му договарянията са в напреднала фаза, само че още нямало да издава кой е евентуалният вложител. Съвсем скоро обаче щял да свика изключително съвещание, на което да стане ясно кой е тъкмо вложителят и по какъв начин ще се договарят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР