По-вероятно е тази година България да не влезе в Шенген.

...
По-вероятно е тази година България да не влезе в Шенген.
Коментари Харесай

Радан Кънев: По-вероятно е да не влезем тази година в Шенген

По-вероятно е тази година България да не влезе в Шенген. Това сподели пред бТВ евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев.

" Малък е шансът. Задачата през тази година да влезем в Шенген е сложна. Ако не стане, което е по-вероятният сценарий, би трябвало да продължим да работим, а не да чакаме октомври следващата година ", сподели Кънев.

Той разяснява и отпадането на мониторинга върху правораздаването.

Кънев призна, че у нас към момента няма господство на закона.

" Но първо би трябвало да се поздравим с отпадането (на мониторинга, бел. ред.). Това е доста значим сигнал за приемането ни в шенгенското пространство. Това е главен мотив на нидерландското държавно управление. Този мотив на Нидерлания е отритнат.

Това демонстрира, че речта на Урсула фон дер Лайен не е била няколко положителни думи. Важен сигнал е за вложителите. Има потребност от свежи средства. Сигнал, че нашето бъдеще е на деен, пълновръстен член.

Да си дадем сметка, че въпреки всичко това е доверие в задатък. Ние знаем, че проблемите с върховенството на правото не са решени. Това е знак към държавното управление и болшинството в Народното събрание. Че се поддържат напъните за конституционни промени ", разяснява Кънев.

Той отхвърли да употребява думата " сглобка ".

" Това е едно съществено решение, взето от партии с тежки взаимоотношения. Нетрадиционна, комплицирана управническа формула, която досега работи добре ", сподели Кънев и напомни, че той самият е работил за това да има такава формула.

По мотив това, че рейтингът на " Продължаваме промяната - Демократична България " пада, той съобщи, че " който носи огромната отговорност, поема огромните удари ".

" Това беше вярното решение. Успехът на едно ръководство не може да се мери от прищевките на политическия популизъм в Нидерландия и Австрия, където има избори. Това са драми отвън нас. Това са свидетелства, че в демократичната политика от време на време популизмът надвива над здравия разсъдък ", съобщи Кънев.

Той разяснява и митингите на зърнопроизводителите поради повдигането на възбраната за импорт на зърно от Украйна.

Кънев призна, че европейската земеделска продукция се подчинява на тежки екологични правила. Той самият предлага на сходни правила да дават отговор всички, които внасят земеделска продукция в Европейски Съюз.

" Функцията на политиката не е да се лашка, а да търси баланс ", сподели още Кънев.

По отношение на правосъдната промяна той съобщи, че би трябвало да има изрично разграничение на юридическо от милиционерско образовнаие.

" Нямам нищо срещу служителите на реда, те имат значима функционалност, само че тя не е магистратска. Да не чакаме чудеса ", сподели Кънев.

Според него Движение за права и свободи имат " тролска роля " в ръководството. А включването им в конституционното болшинство е станало заради " безотговорната позиция на Българска социалистическа партия ".

" Движение за права и свободи не е нобходимо, ненужно е да бъде закачано за болшинството. Да разграничим процеса на конституционните промени от ежедневното ръководство ", прикани Кънев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР