По-възрастните придобивали увереност, че са в крак с времето84% от

...
По-възрастните придобивали увереност, че са в крак с времето84% от
Коментари Харесай

Хората се чувствали по-млади от допира с технологиите

По-възрастните придобивали убеденост, че са в крайник с времето

84% от интервюираните в изследване на Lenovo споделят, че технологиите им разрешават да подобрят живота си като цяло (снимка: CCO Public Domain)

Съвременните технологии оказват помощ на хората да се усещат по-млади, по-здрави и по-силно свързани с другите прочувствено. До този извод стига изследване, извършено от Lenovo в Съединени американски щати, Мексико, Бразилия, Китай, Индия, Япония, Англия, Германия, Франция и Италия с присъединяване на 15 226 души на възраст 18 или повече години.

Данните сочат, че 40% от интервюираните по целия свят се усещат „ доста ” или „ ненапълно ” по-млади, с помощта на модерните технологии. Средно хората се усещат с 11 години по-млади.

Едно от обясненията за това чувство е фактът, че технологиите улесняват поддържането на връзка с членовете на фамилията и приятелите, като стеснява разликата сред поколенията.
още по тематиката
Възможността да се оправят с компютри, мобилни устройства и умни домашни уреди покачва самочувствието на по-възрастните хора и им дава убеденост и чувство, че са в крайник с времето.

Оценявайки напредъка в тази област през последните 20 години, 65% от интервюираните споделят, че светът се „ усъвършенства ”, а 75% споделят, че технологиите усъвършенстват способността им да поддържат връзка със фамилията и приятелите, които живеят надалеч от тях.

Проучването открива също, че технологиите оказват помощ за психологичното здраве на родителите. 78% от работещите родители по целия свят споделят, че актуалните технологии им оказват помощ да почувстват по-силно прочувствената връзка с децата. Освен това за родителите е по-лесно да бъдат уверени в сигурността на децата.

Участниците в изследването считат, че смарт устройствата усъвършенстват цялостното им здраве. Освен това 84% настояват, че технологиите им разрешават да подобрят живота си като цяло.

Един от аспектите на подобрението е спестяването на време. В Съединените щати 39% от интервюираните считат, че умните устройства им икономисват най-малко половин час дневно, помагайки им да създадат нещо по-бързо. Дори повече са (47%) са тези, които имат вяра, че компютрите и умните домашни устройства покачват тяхната успеваемост.

Повече от две трети от интервюираните споделят, че са оптимисти за бъдещето на технологиите и тяхната роля в живота и обществото, сочат още резултатите от световното изследване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР