По-възрастните хора би трябвало да работят по-малко или да се

...
По-възрастните хора би трябвало да работят по-малко или да се
Коментари Харесай

Папа Франциск: Възрастните да се пенсионират рано, младите имат право и задължение да работят

По-възрастните хора би трябвало да работят по-малко или да се пенсионират по-рано, с цел да се сътвори претовареност за по-младите генерации, съобщи папа Франциск по време на среща с италиански синдикати, съобщи ДПА.

" Има незабавна потребност от нов човешки публичен контракт, нов публичен контракт за труд, който би трябвало да понижи работните часове за тези, които са в края на трудовия си живот, с цел да сътвори работа за младите, които имат право и обвързване да работят ", съобщи Франциск.

Папата сподели по време на визита с представители на Италианската конфедерация на профсъюзите, че " общество, което кара възрастните хора да работят прекомерно дълго и кара цяло потомство от младежи да не работи... е неуместно и късогледо ".

Той също по този начин разкритикува огромните пенсии, давани на избрани категории италиански служащи, и съобщи, че работата би трябвало да бъде съпроводена от " здрава просвета на отмора... която не е мързел, а човешка нужда ".

" Когато младите са отвън трудовата сфера, на предприятията липсва сила, възторг, нововъведения, наслада от живота, които са скъпо общо богатство, правещо по-добър икономическия живот и общото благополучие ", сподели той, представен от радио " Ватикана ". Защото " стопанската система постоянно би трябвало да е в услуга на индивида ", обществената пазарна стопанска система, както ни бе показал Свети Йоан Павел ІІ ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР