По въздух и вода няма никакъв проблем България да влезе

...
По въздух и вода няма никакъв проблем България да влезе
Коментари Харесай

Борисов: България е готова да влезе в Шенген още днес

По въздух и вода няма никакъв проблем България да влезе в Шенген и през днешния ден .

Това сподели министър председателят Бойко Борисов след срещата с канцлера на Германия Ангела Меркел.

Борисов посочи, че доста разчита на визитата на холандския министър председател Марк Рюте на 6 февруари .

 Борисов уверен, че постоянна Европа зависи от постоянни Балкани Обновена
Борисов уверен, че постоянна Европа зависи от постоянни Балкани

Българското председателство да изготви проект за европейската интеграция

" Мисля, че по въздух и вода няма никакъв проблем България да влезе в Шенген и в този момент, и през днешния ден ", разяснява той.

Тогава холандски специалисти ще могат да обиколят цялата граница, всички пунктове и където желаят. След това ще бъдат вероятни и диалози с немския канцлер по тази тематика.

Във връзка с настояването му в Страсбург за правене на пътна карта за интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз и кои би трябвало да са главните точки, Борисов разяснява, че единият текст е чисто политически, в който Европейска комисия, европейските страни работят по затваряне на главите, по процедурата, която има Европейски Съюз за приемане на страни членки.

По думите му упоритостите на елитите на тези балкански страни би трябвало да покриват критериите колкото могат по-бързо.

Борисов подчертава върху нуждата страните от Западните Балкани да бъдат доближени оптимално до страните от Европейски Съюз през европейски фондове, през европейски заеми, през инфраструктурни планове.

" Този проект канцлерът на Германия го одобри и смята, че парите, които ще са нужни в границите на 10-15 години, до момента в който се проектира, строи - по никакъв начин няма да са вкупом и доста ", разяснява още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР