По ваш сигнал, който е озаглавен „поредно безхаберие на управляващите“.

...
По ваш сигнал, който е озаглавен „поредно безхаберие на управляващите“.
Коментари Харесай

Огромна опасност тегне над Ситово

По ваш сигнал, който е озаглавен „ следващо безхаберие на ръководещите “. Легендата споделя, че в Орфеевата планина е прикрит пътят към отвъдното. Това, обаче, може да се окаже действителност за жителите на село Ситово, обл. Пловдив.

Рухнала преди три години подпорна стена на единствения път, свързващ селото със света, заплашва да води всеки в прегръдките на Хадес. Видно е, че положението на пътя е отчайващо.

Огромната бездна, зееща на мястото на едното платно не е обезопасена, нито сигнализирана. поради заплахата селото да остане без път, откъснато от света, тази заран жителите на родопското село Ситово излизат на митинг.

„ Искам да кажа, че община Родопи не би трябвало да поема всички негативи. Те са тук от 2 месеца, а дупката е тук от 2017г. Държа казусът да не се политизира. Излизаме на митинг тъй като доста от хората дълго време мълчат и не знаят, по какъв начин да подходят към казуса. Нямаме нищо персонално към никого”, споделя Виделина Врачева, ръководител на съдружие „ За Ситово”.

„ Ако този път пропадне, ние няма да можем да стигнем до парцелите си. Ние плащаме налози и желаеме да имаме свободен достъп до къщите си. Би било доста мъчно за кола за спешна помощ или пътна помощ да пристигна тук. Не може цялата администрация да е абдикирала от това място”, споделя различен гражданин на Ситово.

Друг протестиращ пък споделя, че е оповестена нова концесия за дърводобив в региона. Според него многото и огромни камиони, които ще минават по този път ще го довършат.

„ Общината съблюдава законовите процедури. Парите за тази дупка са обезпечени, само че би трябвало да намерим реализатор, който е склонен да я ремонтира”, сподели гл. проектант на община „ Родопи”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР