По въпроса с консумацията на хляб мненията са противоречиви. Според

...
По въпроса с консумацията на хляб мненията са противоречиви. Според
Коментари Харесай

Паднаха 6 мита за това кой хляб е по-здравословен

По въпроса с потреблението на самун мненията са спорни. Според някои не би трябвало да хапваме самун, други предлагат здравословни видове, а трети не се преценяват с това и хапват умерено какъвто самун им попадне. Често да си кажем, друго си е, когато хапнеш филийка с обичаното ядене и топиш соса, само че не е толкоз здравословно. И въпреки всичко – има ли потребни други възможности на хляба и какъв самун въобще можем и е хубаво да ядем? Ето няколко мита, свързани с хляба.

Хлябът ни държи сити по-дълго време – в случай че обаче желаете да свалите тегло, е добре да го ограничите от менюто. Той е с високо наличие на калории и с него най-лесно се качват килограми. Освен това покачва кръвната захар и натрупа мазнини в черния дроб. Ако нямате проблеми с тежестта, е значимо да не прекалявате с хляба, ако не можете да се откажете изцяло от него.

Черният самун е по-полезен от белия – истината е, че разликата сред тях е минимална. Просто въглехидратите при черния самун идват от ръжено, а не от бяло брашно. То обаче не е потребно при хора, страдащи от киселини, тъй като ги предизвика.

Безглутеновия самун е потребен – като се изключи че не съдържа глутен, този самун по нищо не се разграничава от елементарния. Хората с нетърпимост към глутен биха го оценили, подобаващ е за тях. Ако спазвате безглутенова диета – също. Иначе няма значение дали консумирате самун със или без глутен.

Хлябът с квас не е потребен – смята се, че той образува газове в корема. Истината е, че всеки самун ги провокира. А в хляба без квас отново се употребява такава, включена като закваска. Така че разликата общо взето няма.

Не е целесъобразно да ядем самун и месо едновременно – тази композиция не затруднява храносмилането. Истината е, в случай че спазвате това разделяне, вие просто се храните разделно, което е и по-полезният вид. Така няма да натоварвате организма в допълнение. А и месото е единствено по себе си много питателно и може да ви засити за дълго време.

Пресният изпечен самун се храносмила по-трудно – да, той изисква повече време, с цел да се усвои от организма. Ако хапнете по-голямо количество от него, може да получите и запек или киселини. Ако въпреки всичко си хапнете рационално, няма да имате такива проблеми.

Ваше е решението дали да хапвате самун, или не. Въпросът е да го вършиме в рационални количества и да не прекалявате, само че това важи и за всеки един различен хранителен артикул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР