По въпроса дали австрийският ски сезон ще бъде открит тази

...
По въпроса дали австрийският ски сезон ще бъде открит тази
Коментари Харесай

В Австрия още не са решили за ски сезона

По въпроса дали австрийският ски сезон ще бъде открит тази година, или регионите ще одобряват туристи от средата на януари, както упорстват Италия, Франция и Германия, австрийската министърка на туризма Елизабет Кьостингер не даде съответен отговор в изявление по малкия екран.

"Кога ще отворим, зависи от броя на инфектираните. Австрия ще вземе независимо решение, без да се преценява с апелите на другите страни ", съобщи тя. Открит остава въпросът по кое време ще стане това. Големи са упованията на министърката за понижаване броя на инфектираните вследствие строгия локдаун и от идното всеобщо тестване на популацията.

Ако числата го позволяват, нищо не стопира "внимателното отваряне ", а що се отнася до концепциите за сигурност, съгласно Кьостингер туристическият отрасъл е квалифициран чудесно. За ски лифтовете ще се ползват концепции, подобнии на концепциите в публичния превоз, а заведенията за хранене имат опит, насъбран през лятото.

Важно за запазване здравето на туристите е да останат затворени нощните заведения и питейните заведения, където най-бързо се популяризира болестта. Очаква се решението да бъде взето през идващите седмици, защото стартирането на хотелите изисква към 14 дни и в случай че решението се забави, няма да е допустимо хотелите и пистите да посрещнат туристи преди Коледа.

И федералният канцлер Себастиан Курц е на мнение, че стремежът за реализиране на интернационално съглашение за начало на ски сезона е прекален. Държавите по друг метод вземат решение какви ограничения за разхлабване на рестриктивните мерки да бъдат взети, в това число и в спорта. Курц съпоставя пързалянето по пистата с поединично бягане навън и пътуването в лифта с пътешестване в превоза.

Независимо от към момента изчезналото решение множеството провинции се приготвят за начало на ски сезона в средата на декември, базирайки се на създадени концепции и ограничения за сигурност. Залцбург и Щирия са провинциите, където огромната част от туристите са австрийци, за разлика от Тирол и Форарлберг, които разчитат на посетители от чужбина. Така че поражда въпросът дали въобще да бъде откриван зимният сезон там, където няма да дойдат скиори от други страни, акцентират икономисти.

Германската канцлерка Ангела Меркел продължава опитите си за реализиране на координирано решение. "Трябва да продължаваме напъните за европейско решение по въпроса за опцията да затворим европейските ски региони ", е декларирала Меркел в Бундестага, представена от медийни информации тук. За страдание не е доста евентуално това да ни се отдаде елементарно, като се чуят австрийските изказвания, само че си заслужава да опитаме още един път, разяснява канцлерката.

По-категорична е реториката на баварския министър-председател Маркус Зьодер, който не желае да забрани насладата от ски спорта, само че прибавя, че позицията на Австрия основава проблеми. Затова той моли популацията на Бавария да не върви на ски почивка тази зима, като добавя, че този тип туризъм е в прорез с всички старания на хората да се преборят с вируса.

След апела на италианския министър председател Джузепе Конте за затваряне на европейските ски региони по време на коледните празници и митинга на северните провинции, които чакат ски туристи, ски регионите оферират да се затвори границата, с което да бъде предотвратено пътуването на италиански скиори в прилежащи страни.

И напъните на френския президент Еманюел Макрон са в посока координиране на старта на ски сезона със прилежащите страни. Във Франция пистите ще проработят най-рано през януари, откакто бъде намален броят на инфектираните. Министър-председателят Жан Кастекс посочи, че ски лифтовете няма да работят, само че хотелите в ски курортите могат да отворят порти и одобряват посетители, които да се разхождат на чист планински въздух. Ресторантите и питейните заведения ще останат затворени.

Европейската комисия не желае да се намесва в дебата. Комисарката по опазване на здравето Стела Кириакидис е отказала да забрани карането на ски по време на коледната почивка, като се е обосновала с обстоятелството, че не съществува формула, годна за всички страни, защото във всяка страна обстановката е характерна, означават австрийските медии.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР