По-важното, свързано с войната в Украйна през последните часове.- Киев

...
По-важното, свързано с войната в Украйна през последните часове.- Киев
Коментари Харесай

Канада, САЩ и Япония с нови санкции срещу Русия, Зеленски се срещна с ръководителя на Бундестага в Киев

По-важното, обвързвано с войната в Украйна през последните часове.

- Киев стачкува против немската полиция, която конфискува украинското знаме -

Киев осъди " грешката " на Берлин, откакто немската полиция конфискува гигантско украинско знаме, издигнато от стачкуващи пред Мемориала на руската войска в немската столица.

Полицията съобщи, че това е направено, с цел да се подсигурява, че възпоменателната гала за Втората международна война ще остане мирна след възбраната за излагане на флагове или военни знаци на 15 мемориални обекта в Берлин.

Но украинският външен министър Дмитрий Кулеба написа в Туитър. " Дълбоко погрешно е те да се третират еднообразно с съветските знаци ".

- Евакуираните от " Азовстал " доближиха Запорожие

Осем рейса, пренасящи 174 цивилни от Мариупол, в това число 40 евакуирани от обсадения стоманодобивен цех " Азовстал " на черноморското пристанище, дойдоха в следената от Украйна Запорожие.

Евакуираните, някои от които с дребни деца, напущат белите рейсове, които са ги превозили до паркинга на търговски център. Хуманитарни служащи ескортират възрастни хора, в това число жена в инвалидна количка.

- Канада дава военна помощ на Украйна в размер на 38,7 млн. $

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо съобщи, че страната му ще даде на Украйна спомагателна военна помощ в размер на 38,7 млн. щатски $.

" Днес министър-председателят разгласи спомагателни ограничения и вложения за продължение на поддръжката за Украйна, в това число: спомагателна военна помощ в размер на 50 млн. $, следвайки неотдавнашните доставки на артилерия, муниции и леки бронирани цивилен коли: 18 камери за безпилотни летателни апарати, в това число сервизна поддръжка и ремонт, сателитни изображения с висока резолюция на стойност 11,62 млн. $.

Ще бъде доставено в допълнение стрелково оръжие и свързани с него муниции на стойност до 774 848 $ и спомагателни муниции за гаубица M777 ", се споделя в изказване на уеб страницата на канадския министър председател.

- Съединени американски щати постановиха наказания на ръководители на Сбербанк и Газпромбанк

Съединените щати взеха решение да наложат наказания на осем ръководители на Сбербанк и на още 27 от Газпромбанк, както и ограничавания на Московската индустриална банка и 10 нейни дъщерни сдружения. Това се споделя в информация на Белия дом по отношение на желанието на Съединени американски щати и Европейски Съюз взаимно да наложат спомагателни ограничаващи ограничения против Русия.

" Съединени американски щати постановиха наказания на осем мениджъри на Сбербанк, най-голямата съветска финансова институция с неповторимо значение за съветската стопанска система, която има към една трета от всички съветски банкови активи; на 27 мениджъри на Газпромбанк - огромна съветска банка, която подкрепя активността на Газпром, един от най-големите експортьори на природен газ в света; и на Московската индустриална банка и 10 от нейните дъщерни сдружения ", се споделя в отчета.

Правителството на Съединени американски щати обаче акцентира, че не става дума за блокиране на интервенциите на Газпромбанк или заледяване на нейните активи. " Не постановяваме наказания на Газпромбанк по същия метод, както на Сбербанк, ВТБ или друга огромна [руска] банка. Не става дума за цялостна обсада. Не замразяваме активите на Газпромбанк, не забраняваме никакви транзакции с Газпромбанк ", изясни почитан чиновник на американската администрация по време на специфичен телефонен брифинг за публицисти по отношение на решението за налагане на актуалните ограничавания.

- Япония ще се откаже от съветския нефт

Япония е единна с другите страни от Г-7 в решението си да откаже вноса на съветски нефт, макар че сходно решение е мъчно за Токио. Японският министър-председател Фумио Кишида съобщи това на онлайн среща на водачите на асоциацията.

" За Япония, която разчита на импорт на множеството си енергийни запаси, това е мъчно решение. Но в този момент единството на Г-7 е по-важно от всеки път ", цитира думите му телевизионният канал NHK.

В взаимно изказване след онлайн срещата Г-7 се ангажира последователно да приключи зависимостта си от вноса на енергийни източници от Руската федерация, като акцентира, че ще реализира това по проведен метод.

- Зеленски се срещна с ръководителя на Бундестага в Киев

Украинският президент Володимир Зеленски организира среща с ръководителя на немския Бундестаг Бербел Бас, която посети Киев. Това оповестява пресслужбата на украинския водач.

Държавният глава означи значимостта на визитата й в Украйна в този сложен миг и в специфичен ден - Денят на паметта и помиряването.

Зеленски благодари на Германия, че поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Президентът на Укарйна акцентира, че страната чака мощно и решително водачество от страна на Германия, която да помогне на страната " в битката против съветския агресор ".

Страните разискаха на първо място по-нататъшната отбранителна помощ за Украйна от страна на Германия, както и усилването на глобите против Русия./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР