По-важното от войната в Украйна през последните часове:Ръководителят на военната

...
По-важното от войната в Украйна през последните часове:Ръководителят на военната
Коментари Харесай

Украйна отвоюва обратно селища, Шолц защити политиката си към Киев, Надал осъди забраната срещу руски и беларуски тенисисти

По-важното от войната в Украйна през последните часове:

Ръководителят на военната администрация в Харков удостовери, че четири селища са били отвоювани от руснаците: Кутузовка, Верхина Роханка, Слобидске и Преленсне

- Шолц отбрани политиката си за Украйна -

Германският канцлер Олаф Шолц отбрани решенията си за Украйна, като отхвърли рецензиите, че не е подхванал бързи дейности или не е направил задоволително, с цел да обезпечи обезверено търсеното въоръжение за Украйна.

Говорителят на турския президент Ибрахим Калин сподели след визитата си в Киев, че продължаването на Истанбулския кротичък развой може да изиграе " основна роля " за преустановяване на руско-украинската война.

Изказването на Калин пристигна след срещата му с украинския президент Володимир Зеленски и Андрей Ярмак - началник на щаба на украинския президент в Киев, на която бяха разисквани продължаващата война и украинско-турските връзки.

" Отсега нататък ще продължим да поставяме огромни старания за преустановяване на войната. Защото в тази война няма да има победител - и Украйна, и Русия ще изгубят ", сподели той.

- Един ранен при пожар в съветски боен обект -

В обект на съветското министерство на защитата в Белгород, покрай границата с Украйна, е избухнал пожар, при който леко е потърпевш един човек, заяви губернаторът на района.

- Дания и Швеция желаят отговори за нарушаванията на въздушното им пространство -

Дания и Швеция привикаха посланиците на Русия, откакто съветски шпионски аероплан е нарушил въздушното пространство на двете страни, оповестяват държавните управления им.

Длъжностни лица оповестиха, че самолетът е навлязъл в датското въздушно пространство в петък вечерта източно от датския остров Борнхолм в Балтийско море, след което е навлязъл в шведското въздушно пространство.

- Русия може да конфискува активи -

Москва съобщи, че може да изземе основаните в Русия активи на страни, които счита за враждебни, в отговор на предлагането на Съединени американски щати да продаде активите на съветски олигарси и да изплати приходите на Украйна.

- Надал се опълчва на възбраната на съветски и беларуски играчи -

Испанската тенис звезда Рафаел Надал дефинира решението на Уимбълдън да забрани на съветски и беларуски играчи да вземат участие в шампионата като " незаслужено ", потвърждавайки, че войната не е по тяхна виновност./БГНЕС, Агенция Франс Прес, Би Би Си
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР