По-важният въпрос е обаче кой е основният доставчик на тези,

...
По-важният въпрос е обаче кой е основният доставчик на тези,
Коментари Харесай

Горивата В България Поскъпват, Вижте С Колко!

" По-важният въпрос е обаче кой е главният снабдител на тези, които продават на сходни цени. При съществуването на един главен снабдител в България с господстващо състояние на пазара е обикновено да чакаме всички вериги, които се доставят с съществени горива от тази компания да са и със сходни цени. Не изключвам вероятността да има някаква сделка, само че може да се базира и на разбиран за една по-разумна политика и отношение към обществото. Много е мъчно да се потвърди дали има договореност. Може да има някакво мълчешком координиране на цени като избрана пазарна политика ", изясни той в студиото на Нова телевизия.

Според специалиста няма да има нарастване на цените на горивата до лятото.

" Тези равнища, които се реализираха към сегашния миг мисля, че ще се запазят. Това нарастване е предстоящо. Не бих споделил, че ще продължи, само че всичко е допустимо ", предвижда Казанджиев.

Мартин Владимиров от Център за проучване на демокрацията напомни, че Комисията за защита на конкуренцията към този момент два пъти открива сделки за цените сред огромните вериги бензиностанции.

" Доказателства има, само че Комисия за защита на конкуренцията, за жалост, наподобява превзета от частни ползи, тъй като нейните изводи, макар обстойните разбори, които се вършат на пазара, са оправдателни или пък глобите, които се постановат са толкоз леки, че не водят до смяна на държанието на пазара.

Според него е допустимо ново нарастване на цените.

" Моето безпокойство е, че структурните промени в бранша, в това число и зависимостта от един снабдител на огромните вериги, в един миг още веднъж ще доведат до внезапен скок на цените ", изясни той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР