По-важните новини от поредния ден на войната срещу Украйна накратко:

...
По-важните новини от поредния ден на войната срещу Украйна накратко:
Коментари Харесай

Русия подлага Донецка област на масиран обстрел, преди нова офанзива

По-важните вести от следващия ден на войната против Украйна в резюме:
Русия подлага градове в Донецка област на масиран обстрел, преди да стартира нова атака в източния украински район, съобщи през днешния ден генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. 18 души са били убити по последни данни при съветския ракетен удар по жилищен блок в Часов Яр. Шестима индивида са избавени и са разчистени 137 тона парчета. Пететажната постройка в града в Бахмутски регион, Донецка област, бе изумена в събота вечерта. Украинската войска разгласи, че е превзела село Ивановка в южната Херсонска област. Украйна споделя, че е почнала контранастъпление в Херсонска област. Снощи вицепремиерката на Украйна прикани цивилните от Херсонска област незабавно да се изтеглят поради контраофанзивата. Покушение бе осъществено тази нощ против назначения от Русия началник на окупирания Мелитополски регион в Запорожка област, Югоизточна Украйна, Андрей Сигута. Сигута е незасегнат и продължава да извършва своите отговорности. Нападателят, разказан като украински вредител, е бил погубен.
Подробностите по тези и други вести:

Русия подлага градове в Донецка област на масиран обстрел, преди да стартира нова атака

Русия подлага градове в Донецка област на масиран обстрел, преди да стартира нова атака в източния украински район, съобщи през днешния ден генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, представен от Ройтерс.

18 души са били убити по последни данни при съветския ракетен удар по жилищен блок в Часов Яр. Шестима индивида са избавени и са разчистени 137 тона парчета, сподели украинската избавителна работа.

Пететажната постройка в града в Бахмутски регион, Донецка област, бе изумена в събота вечерта. Предишните данни бяха за 15 убити.

Русия отхвърля да взима под прицел цивилни при своята " специфична военна интервенция " в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Според украинския общоприет щаб съветската войска се приготвя за активизиране на военните дейности по посока на Краматорск и Бахмут, заяви УНИАН.

Заедно със прилежащата Луганска област, която към този момент бе завладяна от Русия и подкрепяните от нея сепаратисти, Донецка област образува промишления район Донбас, чието завземане е една от главните цели на съветската инвазия в прилежащата страна.

Украинският общоприет щаб сподели още, че съветската войска подлага на обстрел с артилерия, ракетни установки за залпов огън и танкове региона на Харков, съобщи Ройтерс.

Във втория по величина град в Украйна са били изумени образователно заведение и къща - офанзиви, при което е бил ранен един човек, заяви губернаторът на североизточната Харковска област Олег Синегубов, представен от Франс прес.

Сепаратистите от така наречен Луганска национална република оповестиха, че дружно с съветската войска са завладяли Богородичное, на двайсетина километра северно от Славянск, което съгласно тях ще послужи като плацдарм за нахлуване към този основен украинска град в Донецка област, заяви ТАСС.

Те настояват също, че са открили надзор над още две селища в източната част на района - Владимировка и Триполие.

След като превзеха на 3 юли Лисичанск - последния град в Луганска област, който оставаше под украински надзор - съветските сили и сепаратистите настъпиха към Северск, на 20 километра на запад, откриващ пътя към Славянск и Краматорск, както и на юг към Бахмут, на юг, отбелязва ТАСС.

Украинската войска в това време разгласи, че е превзела село Ивановка в южната Херсонска област, съобщи Ройтерс.

" Единственото останало от съветските окупатори в Ивановка са ужасни мемоари и " мъртва " военна техника ", написа в изказването.

Украйна споделя, че е почнала контранастъпление в Херсонска област.

Твърденията на страните в спора не може да бъдат доказани по самостоятелен път.

Вицепремиерката на Украйна прикани цивилните от Херсонска област незабавно да се изтеглят поради контраатака

Вицепремиерката на Украйна прикани цивилното население в окупирания от Русия южен район на Херсон да се изтеглят незабавно, защото въоръжените сили на Украйна приготвят контраофанзива там, заяви Ройтерс.

Украйна загуби надзор над по-голямата част от черноморския район на Херсон, в това число едноименната столица, през първите седмици след нахлуването на Русия на 24 февруари.

" Ясно е, че ще има сражения, ще има артилерийски обстрел... и по тази причина призоваваме хората да се изтеглят незабавно ", съобщи вицепремиерката Ирина Верешчук по националната телевизия.

Тя съобщи, че не може да каже по кое време тъкмо ще стартира контраофанзивата.

" Знам сигурно, че не би трябвало да има дами и деца и че те не би трябвало да се трансформират в жив щит ", сподели тя.

Руските управляващи в Херсон настояват, че желаят да проведат референдум за обособяване от Русия, само че към момента не са определили датата за вота. Кремъл твърди, че бъдещето на района би трябвало да се дефинира от жителите му.

Херсонската област включва град Херсон, който преди войната е имал население от близо 300 000 души. В момента не е известно какъв брой от жителите на града към момента са там.

Покушение против назначения от Русия началник на окупирания Метиполоски регион

Покушение бе осъществено тази нощ против назначения от Русия началник на окупирания Мелитополски регион в Запорожка област, Югоизточна Украйна, Андрей Сигута, съобщи ТАСС, като се базира на представители на окупационните управляващи.

Сигута е незасегнат и продължава да извършва своите отговорности. Нападателят, разказан от представител на окупационните управляващи като украински вредител, стрелял по дома на назначения от Русия началник на Мелитополски регион, е бил погубен.

Сигута нееднократно е получавал закани напоследък.

През миналите седмици бяха осъществени покушения против редица представители на назначените от Русия управляващи в окупирани територии в Запорожка и Херсонска област в Южна Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР