По улиците дори на големите руски градове почти не може

...
По улиците дори на големите руски градове почти не може
Коментари Харесай

Мъжете - изчезващият вид в Русия

По улиците даже на огромните съветски градове съвсем не може да се види млад мъж

" Търся мъж за себе си и татко за фамилията ми ".

" Млада, амбициозна, радостна. Искам мощен мъж и покровител, с който ще доживеем до щастливи старини ".

Това са единствено част от описанията на рускини, които си търсят половинка в платформите за срещи. И макар че наподобява по този начин, като че ли сложното намиране на мъж се дължи на войната в Украйна, в действителност в Русия неналичието на задоволително мъже е продължителен проблем.

В международен мащаб на 100 дами се падат 101,8 мъже. Защо тогава в Руската федерация мощният пол осезаемо липсва?

Разбира се, нашествието на Кремъл в Украйна и последвалата готовност ускори наклонността. Никой не знае какъв брой тъкмо мъже са емигрирали или са се укрили в съветските провинции след " частичната готовност ", която президентът Путин разгласи. По калкулации на New York Times най-малко 200 хиляди са емигриралите единствено в прилежащ Казахстан.

Други 220 хиляди са напуснали към Финландия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Сърбия и Турция, преди президентът да забрани на мъже на наборна възраст да напущат страната.

По тази причина по улиците даже на огромните съветски градове съвсем не може да се види млад мъж. Собственичка на бръснарница в Москва на име Оля споделя за New York Times, че преди салонът ѝ е преливал от мъжко наличие.

Жената, която избира да не разкрива семейството си, добавя, че и нейният другар е избягал от Русия, с цел да не бъде мобилизиран. Тя прецизира и че някои мъже са напуснали страната още в края на февруари 2022 година, когато избухва войната.

Конфликтът в Украйна обаче не е единственият фактор. В момента, в който навърши 25 години, на една рускиня ще се падат 0,96 мъже.

Тенденцията съществува и в Беларус, Украйна, Литва и Латвия, само че на никое място, с изключение на в Русия, не е толкоз фрапантна. Пропастта сред броя дами и броя мъже в Руската федерация се отваря след Втората международна война, където са изгубени 27 млн. съветски живота, от които 20 млн. са на мъже.

Разликата обаче не се заличава след края на войната, а в противен случай - остава съвсем непроменена, и голяма виновност за това има нездравословният метод на живот на руснаците.

Йенс-Хаген Ешенбехер, експерт по популациите към Организация на обединените нации, прецизира, че в Русия неналичието на мъже и ниската дълготрайност на живота им се дължи на корист с алкохол и опиати, тютюнопушене, самоубийства, сърдечно-съдови болести и произшествия, породени от алкохола.

По данни на СЗО рускините живеят приблизително до 76,3 години, до момента в който руснаците - едвам до 64,7 години. Разликата във възрастите е по-голяма единствено в страни като Сирия, Иран, Ирак и Руанда.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР