По улица Борисова някои кестени цъфнаха отново - 18.09.2022 година.

...
По улица Борисова някои кестени цъфнаха отново - 18.09.2022 година.
Коментари Харесай

В тази снимка видяха поличба за много студена зима

" По улица " Борисова " някои кестени цъфнаха още веднъж - 18.09.2022 година ". Това гласи късият текст към обява в обществената мрежа Facebook в една от русенските групи.

" Поличбата е, че идва доста студена зима ", разяснява изпод потребителка, която показа мнението си.

" Миналата година кестенът против нас също беше цъфнал, а зимата беше доста топла и без сняг! ", незабавно й отговори друга жителка на крайдунавския град.

Ето какво сподели по този въпрос климатологът Симеон Матев:

Ако от през днешния ден приказваме за зимата, рядко можем да създадем прогноза още от в този момент. Въпреки това има индикации като Ел Ниньо, Ла Ниня, Северноатлантическа вибрация, които дават прогнози за зимата още занапред. Към този миг те демонстрират, че има съображение да се счита, че зимата в огромна част от Европа ще бъде по-топла от нормалното.

Но имаме терзания, свързани с това, че един път на 5-7 години се случва студена зима. А последната такава беше 2017 година Предишната беше 2012-а, а от този момент не сме имали същинска студена зима.

Така че макар упованията, че ще имаме по-топла зима по нашите ширини, имаме известни терзания и няма да е изненада 2022/23 година да е студено. Имаме 70-80% възможност и тази зима да е топла.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР