По цял свят при инцидент с някой от тримата големи

...
По цял свят при инцидент с някой от тримата големи
Коментари Харесай

Цитат на деня: По цял свят при инцидент с някой от тримата големи се вдига вертолет

По целия свят при случай с някой от тримата огромни в страната и при потребност се подвига вертолет. Това сподели през днешния ден здравният министър Кирил Ананиев във връзка злополуката с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и превозването и до болница с хеликоптер.

Ананиев посочи, че лекарите преценят кой вид за превоз на потърпевшия е най-подходящ. Той уточни, че през цялото време следи лекуването на Караянчева.

Случаят провокира полемики дали транспортиране с хеликоптер може да се провежда за всеки потърпевш български жител. По този мотив репортаж на " Нова телевизия " сподели, че да се избави потърпевш човек в планината с хеликоптер е съвсем невероятно поради извънредно комплицираната процедура по образуване на полета.

Във вторник жена пада от връх Джангал в Пирин и се наранява тежко. Въпреки опитите на институциите да провеждат акция по въздух хеликоптерът не е изхвърчал, тъй като до момента в който се свършат всички процедури, се стъмнило. Наложило се е дамата да се избавя с наземна акция, която траяла часове наред.

Допреди няколко месеца превоз с хеликоптер се оферираше от застрахователна компания като част от техен пакет, само че това към този момент не е допустимо, той като единственият останал профилиран вертолет кола за спешна помощ беше продаден. В случая с Караянчева тя беше превозена с хеликоптер на държавния авиотряд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР